"PRETUKLI SU MI SINA, PA NAM PRETILI BOMBOM!" Zabrinuti roditelj žrtve (16) iz Kaluđerice: Slomili su mu nos i jagodičnu kost...
Foto: Shut

"PRETUKLI SU MI SINA, PA NAM PRETILI BOMBOM!" Zabrinuti roditelj žrtve (16) iz Kaluđerice: Slomili su mu nos i jagodičnu kost...

Crna Hronika -

Dvojica mladića koja su uhapšena zbog sumnje da su vršnjaku naneli teške povrede u dvorištu škole u Kaluđerici, puštena na slobodu

Tinejdžer (16) čije je ime i prezime poznato redakciji, brutalno je pretučen 21. oktobra u dvorištu jedne škole u beogradskom naselju Kaluđerica, nakon što su mu dva punoletna mladića nanela teške telesne povrede.

Policija u Grockoj u saradnji sa Drugim osnovnim javnim tužilaštvom, dan nakon tuče privela je N. Ž. (20) i D. M. (19) kojima se na teret stavlja da su počinili krivično delo nanošenje teških telesnih povreda. Međutim, oni su posle saslušanja pušteni na slobodu.

Prelom nosa na dva mesta

mladići pretukli tinejdžera u dvorištu jedne škole u kaluđerici
mladići pretukli tinejdžera u dvorištu jedne škole u kaluđericifoto: Shut

- Dete mi je pretučeno i ima teške telesne povrede - prelom nosa na dva mesta i slomljenu jagodičnu kost, gde ga uskoro očekuje operacija. Jako sam zabrinut kako za svoje dete, tako i za celu porodicu jer smo nakon tog napada počeli da dobijamo ozbiljene pretnje - kaže za Kurir G. O. otac povređenog dečaka.

- Moje dete je tog dana otišlo sa prijateljima da se vidi sa jednim drugarom (18) iz kraja, koji je pre mesec dana napustio kuću navodno, zbog nasilja u porodici. Taj njegov prijatelj ima devojku i sve više vremena je provodio s njom i oni su ga zezali "šta ćeš s njom, budi malo s nama" i "što si se tako zaljubio, šte će ti ona", onako drugarski su mu govorili, ništa nije delovalo ozbiljno.

Najgore prošao

Kako je naveo zabrinuti otac, taj prijatelj je tražio da se vide u tom školskom dvorištu i oni su došli.

- Taj prijatelj se sklonio sa strane, a dva mladića od 20 godina počela su da šamaraju mog sina i dvojicu drugova koji su došli sa njim. Moj sin je najgore prošao njega su šutirali nogama, rukama i kada je završio na podu, valjda su se uplašili i počeli da beže - kaže on i dodaje:

ilustracija tuče
ilustracija tučefoto: Shutterstock

- Međutim, jedan od napadača se vratio i zapretio im: "Ako nas prijavite izbošćemo vas nožem!" Jedan od prijatelja odmah me je pozvao i seo sam dete u kola i povezao u bolnicu. Dok smo čekali brojne analize i dijagnostiku, mojoj supruzi su dolazile pretnje na telefon. Sa skrivenog broja pretio nam je mladić "da ako prijavimo slučaj pobiće nas sve", kao i "da će baciti bombu na kuću."

Prijavili policiji

Uznemireni otac je navodi da su i te pretnje prijavili policiji. - Uhapšeni mladići su zapravo brat od devojke sa kojom se zabravlja taj njihov drug koji je pobegao od kuće, i njegov prijatelj, koji su do sada hapšeni za razna krivična dela. Oni su na saslušanju u policiji priznali da su napali i pretukli mog sina, kao i da su nam pretili preko telefona. Saslušani su i nakon toga pušteni na slobodu - kaže uznemireni otac i tvrdi da je takvo nešto nedopustivo jer je umalo ostao bez deteta.

ilustracija
ilustracijafoto: Shutterstock

Slavka Babić, advokatica

Neki od učesnika nisu ni identifikovani

Advokatica Slavka Babić, koja inače, zastupa porodicu pretučenog mladića kaže za Kurir da neki od učesnika tuče nisu ni identifikovani.

advokatica slavka babić
advokatica slavka babićfoto: Privatna arhiva

- Po mojim saznanjima, saslušani su neki od učionioca krivičnog dela, dok neki od učionioca jos uvek nisu ni identifikovani. Ovde se radi o krivičnom delu teška telesna povreda iz člana 121 stav 3 Krivičnog zakonika, a za koje delo je predviđena kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina, imajući u vidu da je ostećeni maloletno lice. Očekujemo efikasan rad tužilastva na rasvetljavanju ovog krivičnog dela, kao i kaznjavanje počionica - rekla je advokatica Babić.

(Kurir.rs - B. Travica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track