NOVI KRVAVI SUKOB MIGRANATA IZ AVGANISTANA KOD HORGOŠA: Tri ubijena, jedan u bolnici
Foto: MUP

NOVI KRVAVI SUKOB MIGRANATA IZ AVGANISTANA KOD HORGOŠA: Tri ubijena, jedan u bolnici

Crna Hronika -

Tri migranta ubijena su u međusobnom vatrenom obračunu rano jutros kod Horgoša, nedaleko od državne granice.

Kako saznaje Kurir, sukobile su se dve grupe migranata iz Avganistana. Do pucnjave je došlo u napuštenim objektima nekadašnjeg poljoprivrednog dobra AD "Bačka":

Horgoš, migranti
foto: MUP

- Još jedan migrant je ranjen i njemu se ukazuje medicinska pomoć. Policija je na terenu, uviđaj u toku. O svemu je obavešteno nadležno tužilaštvo- rečeno nam je u policiji.

U kikindskoj policiji kažu da su problemi sa migrantima naujučestaliji u Horgošu i Martonošu i da na suzbijanju krijumčara, ali i krivičnih dela koje počine migranti rade gotovo svakodnevno:

Horgoš, migranti, Pavle Rajkov, načelnik PU Kikinda
foto: S.U.

- Do kraja septembra, registrovali smo 86 krivičnih dela i 93 prekršaja. Krivično delo čini lokalno stanovništvo krijumčareći migrante, ili ih čuvaju dok ne pređu ilegalno međudržavnu granicu. U 43 akcije je 1.728 migranata prebačeno u prihvatne centre Tutin, Sjenica i Preševo. Od migranata je oduzeto 12 pušaka, četiri pištolja, 756 komada municije i 55 komada hladnog oružja.Od početka godine, na našem terenu, registrovano je nerasvetljeno ubistvo, ali i tri ubistva u pokušaju, od kojih je jedno okvalifikovano kao teško ubistvo u pokušaju. Ubistvo i pokušaji ubistava vezani su za migrantsku populaciju - izjavio je Pavle Rajkov, načelnik PU Kikinda na nedavnoj konferenciji za novinare.

Kurir.rs/S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track