"MORAO JE DA UMRE"! ZAKAZALI DEJT SA MUŠKARCEM, PA GA UBILI: Srbi na optuženičkoj klupi u Nemačkoj, jedan dao šokantno priznanje!
Foto: Shutterstock

horor

"MORAO JE DA UMRE"! ZAKAZALI DEJT SA MUŠKARCEM, PA GA UBILI: Srbi na optuženičkoj klupi u Nemačkoj, jedan dao šokantno priznanje!

Crna Hronika -

Dvojica mladića iz Srbije, starosti 21 i 27 godina, optužena su da su ubila 56-godišnjaka u Nemačkoj, nakon što su sa njim, navodno, zakazali ljubavni sastanak. Za ovaj zločin počelo je i suđenje mladićeima iz Srbije, a poslednje ročište u nizi održano je 23. oktobra.

Nijedan od mladića se na suđenju nije izjasnio o zločinu, a samo je jedan od njih govorio o svojoj prošlosti, teškom odrastanju i nasilnom ocu, zbog čega je odrastao sa tetkom u Srbiji.

Ipak, kako je rekao glavni istražitelj, 27-godišnjak je odmah nakon hapšenja priznao da je pokušao da spreči ubistvo.

- Bio je tamo, ali nije imao nikakve veze sa ubistvom. Pokušao je da mlađem muškarcu oduzme metalni ključ, ali nije uspeo, a kada ga je pitao zašto je to uradio, odgovorio mu je: "Morao je da umre jer je bio gej" - rekao je inspektor.

Nemačka Policija
foto: Shutterstock

Kako navode nemački mediji, ubijeni čovek je, navodno, tražio emotivne partnere ili osobu za pružanje seksualnih usluga.

- Želeo je nekoga da upozna preko interneta, kao što mnogi ljudi danas rade. Kako se navodi u optužnici, jedan od okrivljenih je sa njim i kontaktirao preko interneta. Verovatno mu je ponudio da može duže da ostane kod njega u njegovoj kući u Ajfelu, a pojavila su se dva mladića. Žrtva nije ništa posumnjala - navode nemački mediji.

Sve se desilo 14. januara ove godine, a dva dana kasnije telo 56-godišnjaka pronađeno je u njegovom domu.

Kako je saopštio javni tužilac, on je preminuo od teške povrede mozga. Hapšenje je usledilo osam dana kasnije, a mladići su tada ispričali da su samo lažirali "ljubavno poznanstvo" sa žrtvom.

Prema navodima tužilaštva, subotnje veče je proteklo drugačije nego što se čovek nadao. Nakon zajedničke večere, optuženi su zapalili sveće u kupatilu kako bi stekli utisak da se spremaju da imaju odnose. U njegovom kupatilu, optuženi su ga, kako se navodi, ubili s leđa francuskim ključem, udarivši ga nekoliko puta u glavu.

- Prema navodima tužilaštva, dvojica mladića su potom pretražila kuću u potrazi za dragocenostima. Navodi se da su u gepek njegovog automobila ubacili tri laptopa, flašu napunjenu novčićima, mobilni telefon žrtve i novčanik. I to su hteli da ukradu. Međutim, nisu daleko stigli jer se automobil posle nekoliko metara zaglavio u blatu -navodi swr.de.

Navodne ubice su ostavile veći deo plena i pobegle peške prema Šenekenu sa mobilnim telefonom i novčanikom svoje žrtve. Odatle se kaže da su taksijem otišli ​​do železničke stanice gde su pokušali da podignu novac sa računa žrtve, ali bezuspešno.

Oni su osam dana kasnije uhapšeni i u pritvoru su od 25. januara.

Kurir.rs / Swr.de

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track