MILJKOVIĆ NARUČIO KIĆINO UBISTVO I GLEDAO GA UŽIVO? Na današnji dan pre 4 godine likvidiran poznati navijač, a ubica je NESTAO!
Foto: Printskrin

smrt na pumpi

MILJKOVIĆ NARUČIO KIĆINO UBISTVO I GLEDAO GA UŽIVO? Na današnji dan pre 4 godine likvidiran poznati navijač, a ubica je NESTAO!

Crna Hronika -

Ljubomir Marković Kića (39), jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" brutalno je ubijen pre tačno četri godine kada ga je egzekutor iz neposredne blizine izrešetao kada je izašao iz balona u kom je igrao fudbal.

Ubistvo se dogodilo 1. novembra 2019. u Ulici Grčić Milenka u Beogradu kada je vođa navijača u društvu prijatelja izašao napolje iz balona. Zločinu su svedočili njegovi prijatelji, prolaznici, a ubistvo su snimile i kamere sa obližnjeg objekta.

vođa navijača 'alkatraza' ubijen pre četri godine na pumpi
vođa navijača "alkatraza" ubijen pre četri godine na pumpi foto: Facebook, Nemanja Nikolić

- Maskirani napadač sa kapuljačom na glavi prišao je Markoviću koji je bio na semaforu i čekao da sa prijateljima pređe ulicu. Marković je u trenutku pogledao u levu stranu i video svog ubicu i počeo da trči. Nije poznato da li je vođa navijača video oružje u ruci napadača ili je pak prepoznao svog ubicu - navodi izvor i dodaje:

- Marković je uspeo da pretrči ulicu, ali su ga hitci pogodili i pao je kao pokošen na benzinsku pumpu, gde mu je ubica hladnokrvno prišao i overio ga sa dva hitca u glavu.

Napadač je nakon toga u crnom BMW X5 šabačkih registarskih oznaka pobegao u pratnji saučesnika koji je bio za volanom džipa. Napadač i saučesnik su se spustili ulicom Grčić Milenka ka Ustaničkoj odakle im se gubi svaki trag.

marković pogođen hitcima, a ond aoveren u glavu pre 4 godine
marković pogođen hitcima, a ond aoveren u glavu pre 4 godinefoto: Nemanja Nikolić

- Do danas zvanično nisu otkrivena imena osumnjičenih za Markovićevu likvidaciju i niko nije lišen slobode zbog tog krivičnog dela, iako je o tome bilo reči na suđenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića kojima se sudi u Specijalnom sudu u Beogradu za sedam likvidacija - podseća izvor.

O brutalnoj likvidaciji vođe "Alkatraza" i o navodnim egzekutorima pričali su svedoci-saradnici Bojan Hrvatin i Srđan Lalić koji su ispričali svoja saznanja o ovom zločinu.

Prema svedočenju Hrvatina, upravo je klan Belivuk-Miljković odgovoran za ubistvo Markovića i to zato što su, kako su ispričali u sudu, želeli da uspostave apsolutnu kontrolu i vlast na južnoj tribini i da pošalju poruku svima.

marko miljković i veljko belivuk
marko miljković i veljko belivukfoto: Nenead Kostić, Zorana Jevtić, Dado Đilas

- Da bi zauzeli to mesto na tribini, on (prim aut. Marko Miljković) je bio ubeđen da mora da se pomeri, da se smakne Kića - rekao je Hrvatin na suđenju i objasnio da mu je rečeno "da je to najbolji način da se zaplaše sve ostale frakcije na Partizanovoj tribini, koja je bila razbijena".

- Onako usput mi je spomenuo da je on predložio da se Kića ubije. Nije mi mnogo pričao o detaljima, usput mi je ispričao da je lično stajao u blizini pumpe u Grčića Milenka, i mislim da mi je rekao da je Marko Budimir bio s njim. Znam da je rekao da je gledao odatle - ispričao je Hrvatin i objasnio da je sve to saznao nekoliko meseci posle Kićinog ubistva. U vreme kada je ovaj navijač ubijen, on je još bio u pritvoru.

ljubomir lainović nestao
ljubomir lainović nestao foto: Privatna arhiva

Kako je tada Hrvatin naveo, Miljković mu je spomenuo i da je Ljubomira Markovića ubio Ljubomir Lainović, sin pokojnog Branislava Lainovića Dugog, žestokog momka iz Novog Sada, kog su pre mnogo godina likvidirali pripadnici zemunskog klana. Lainović je nakon ovog ubistva nestao, a na prvoj narednoj utakmici sve frakcije Partizaovih navijača odali su počast Markoviću.

Kako su mediji ranije pisali, pre nego što je ubijen, Marković je navodno planirao da osnuje novu navijačku grupu sa Goranom Klještanom, navijačem koji je mesec dana pre ovog ubistva preminuo u teretani tokom treninga.

goran klještan preminuo u teretani nakon što mu je pozlilo
goran klještan preminuo u teretani nakon što mu je pozlilofoto: Pritnscreen/Instagram

Njih dvojica su na taj način želela da se odvoje od Partizanovog juga, na kom je u tom trenutku primat držala kriminalna grupa "Principi", koja je tada još uvek nosila epitet navijačke, dok 2021. nisu uhapšene vođe Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Robijao zbog ubistva navijača

Ljubomir Kića Marković, podsetimo, bio je dobro poznat u navijačkim krugovima. Javnosti je postao poznat i zbog ubistva Brisa Tatona, zbog čega je hapšen i jedan je od 14 navijača Partizana koji su optuženi da su kao saizvršioci počinili teško ubistvo, jer su 17. septembra 2009. na Obilićevom vencu, na smrt pretukli Tatona, neposredno pred održavanje fudbalske utakmice Partizan-Tuluz.

bris taton ubijeni francuski navijač
bris taton ubijeni francuski navijač foto: Privatna Arhiva

Marković je prvobitno zbog ubistva Tatona osuđen na 30 godina zatvora, kazna mu je potom smanjena na 15, a sa robije je izašao pola godine pre smrti. Dok jedni izvori navode da se on posle toga smirio i odlučio da živi mirnijim životom, prema drugima, on se ponovo aktivirao u navijačkoj grupi "Alkatraz".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track