BERANAC DANAS SVEDOČI NA SUĐENJU BELIVUKOVOM KLANU: Pomenula ga majka žrtve iz Surduka "REKAO JE DA SU GORANA OMETLALI"
Foto: Ana Paunković, Stefan Stojanović/ Mondo

specijalni sud

BERANAC DANAS SVEDOČI NA SUĐENJU BELIVUKOVOM KLANU: Pomenula ga majka žrtve iz Surduka "REKAO JE DA SU GORANA OMETLALI"

Crna Hronika -

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića optuženoj za sedam ubistava u kući strave u Ritopeku, među kojima je i likvidacija Gorana Mihajlovića koji je prema optužnici otet, otrovan a potom mrtav prebačen u Surduk 1. aprila 2019. gde je njegovo telo spaljeno, danas bi trebalo da bude nastavljeno svedočenjem Filipa Golubovića iz Berana.

Golubovića je, podsetimo, u svom iskazu pominjala pred sudom majka Gorana Mihajlovića, Sanja, koja je izjavila da smatra da bi i on trebalo da sedi na optuženičkoj klupi.

Filip Golubović danas svedoči
Filip Golubović danas svedočifoto: Zorana Jevtić

- Ja sam majka sada pokojnog Gorana Mihajlovića. Moj sin je nestao 1. aprila 2019. Inače nije živeo u našoj kući u Resniku, bio je podstanar ali se vratio nedelju dana ranije. Ja nisam bila u dobrim odnosima sa sinom, i to mi je danas najžalije. Došao je sa suprugom i ćerkicom koja je imala godinu i nešto. Otac je bio u dobrim odnosima s njim i on ga je poslednji put video - rekla je ona i navela da je kobnog dana njen sin krenuo da se vidi sa Golubovićem i još jednim muškarcem i da se nikada više nije vratio.

- Na žalost oni nisu na optuženičkoj klupi, a sigurno imaju veze sa tim. On je otišao svojim "porše kajenom" i nikada se više nije vratio, završio je u Ritopeku. Ni dan danas mi nije jasno zašto su njih dvojica izopšteni iz ove grupe, ako su ga odvezli i predali u ruke gde će biti ubijen, ili ako su znali da će biti ubijen - ispričala je majka navodeći da je želela da prijavi odmah nestanak, ali da su to učinili sedam dana kasnije.

Na pitanje sudije, da li se sastajala i razgovarala sa Golubovićem posle nestanka sina, majka prve žrtve Belivukovog klana po optužnici, odgovorila je potvrdno. - Našla sam se sa njim u julu 2021. Na moje insistiranje i uporan pritisak da se vidimo, pristao je da se nađemo on, ja i još jedan čovek. Našli smo se u jednom etno restoranu. Najgora i poražavajuća je činjenica da ljudi nemaju empatije, ipak sam ja majka ubijenog. Razgovarao je sa mnom kao da pričamo o prodaji lubenica. Prvo je rekao da se plaši za svoju bezbednost ali da je voleo mog sina i da je zato došao. Rekao je da su mog sina "ometlali" taj izraz je koristio, grupa Veljka Belivuka, i zato i kažem da ne znam zašto nije ovde - rekla je majka pokojnog pre nekoliko meseci tokom svedočenja navodeći da je njoj posle tog sastanka bilo jasno da je "ili bio blizak sa nekim ko je ubio njenog sina ili da je i sam učestvovao u tome".

Belivuk i Miljković
Belivuk i Miljkovićfoto: Kurir

Navela je i da joj je Golubović rekao da je razlog nestanka njenog sina bila "paranoja da je pratio grupu Belivuka".

Inače i protiv Golubovića se pred Specijalnim sudom u Beogradu vodi postupak zbog sumnje da je podstrekavao inspektora Božidara Stolića da mu odaje poverljive informacije. Prema navodima optužnice Beranac Filip Golubović i Stolić upoznali su se kada je Stolić kao inspektor prikupljao informacije o nestanku Gorana Mihajlovića. Kao inspektor, kako se navodi, otišao je da razgovara sa Golubovićem, koji je u to vreme bio u pritvoru Centralnog zatvora. Kada je Golubović izašao na slobodu, kako se navodi, navodno su se ponovo sreli i počeli da "saraduju".

Stolić mu je, kako se navodi u optužnici, za novac proveravao u bazi podataka MUP-a ljude za koje je Beranac želeo da zna da li je za njima raspisana potraga. Osim toga, kako se sumnja, Goluboviću je dostaljao i informacije iz istrage o Belivukovom klanu, jer je kao policajac učestvovao u ispitivanju Beliuvka i Miljkovića i jedan je od prvih inspektora koji je ušao u zloglasnu kuću u Ritopeku u kom su pripadnici kriminalne grupe mučili, ubijali i mleli ljude.

- Stolić je okrivljenom Goluboviću otkrio da je bio na pretresu kuce u Ritopeku i da je utvrđeno prisustvo krvi, kao i da policija poseduje dokaze, DNK tragove, kjima se potvrđuje da su u kući bili Milan Ljepoja, Zdravko Radojević i Goran Veličković, za čija je ubistva klan kasnije osumnjičen. Sve navedene informacije koje je dobijao od Stolića, Golubović je prosledivao N. N. osobi, koja mu je rekla da će ukoliko Stolić bude uredno prosleđivao informacije, dobiti nagradu od 5.000 evra - navodi se u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal.

Stolić je,navodno, posle hapšenja Belivuka Goluboviću javio da se on "dobro drži i da ništa ne priča".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track