MINISTARKA ĐEDOVIĆ NAKON HAVARIJE U RUDNIKU KOD ZAJEČARA: Duboko sam potrešena, preduzećemo sve što je u našoj moći! (FOTO)
Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

MINISTARKA ĐEDOVIĆ NAKON HAVARIJE U RUDNIKU KOD ZAJEČARA: Duboko sam potrešena, preduzećemo sve što je u našoj moći! (FOTO)

Crna Hronika -

Dvojica radnika danas su poginula, a jedan je povređen u havaraiji na separaciji uglja u rudniku "Lubnica" u selu Grljanu kod Zaječara.

Naime, radnici separacije su kritičnom prilikom čistili bunker od naslaga uglja, sa čijeg zida je došlo do obrušavanja materijala i propadanja radnika do dna bunkera koji je visine oko 5-6 metara.

1 / 8 Foto: Printscreen/RTS

Povodom ove tragedije oglasila se i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović.

- Danas se dogodila tragedija u rudniku Lubnica, na separaciji u kojem su izgubljena dva života. Želim da izrazim najdublje saučešće porodicama preminulih radnika. Naša misao i molitve su s njihovim najbližima u ovim teškim trenucima. Uviđaj inspektora za rudarstvo je trenutno u toku kako bi se razjasnile okolnosti ovog nesrećnog događaja. Ova nesreća je duboko potresla nas kao državu i resorno ministarstvo i posvetićemo se inspekciji i donošenju neophodnih mera kako bismo obezbedili sigurno okruženje za sve radnike u svim rudnicima - istakla je Đedović i dodala:

1 / 13 Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

- Ponavljam svoje najiskrenije saučešće porodicama preminulih radnika i obećavam da ćemo preduzeti sve što je u našoj moći kako bismo osigurali siguran i odgovoran rudarski sektor. Posao rudara je među najrizičnijim na svetu i mene je ova nesrećna i lično duboko potresla, jer sam sama dete rudara i sećam se svog oca koji je svaki dan kada je išao na posao govorio da je rudarski posao takav da svaki dan odlaziš na njega i ne znaš da li ćeš se vratiti.

Kurir.rs

Bonus video:

04:40

Odgovor ministarke Đedović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track