POLICIJA PRETRESLA 55 OBJEKATA I 8.000 VOZILA! Nastavljena velika akcija MUP protiv iregularnih migranata, IMA I UHAPŠENIH
Foto: Kurir TV

kurir tv

POLICIJA PRETRESLA 55 OBJEKATA I 8.000 VOZILA! Nastavljena velika akcija MUP protiv iregularnih migranata, IMA I UHAPŠENIH

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova na teritoriji Pirota, Kikinde, Subotice i Sombora pronašli su ukupno 267 iregularnih migranata, u nastavku akcije na suzbijanju iregularnih migracija, koju predvodi pomoćnik direktora policije general policije Dejan Luković, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Koje aktivnosti je proteklih dana činio MUP istim povodom i koji su rezultati gledaoce jutarnjeg programa Kurir TV izvestia je novinarka Aleksandra Orlić.

- Evo deseti dan danas je kako policija vrši povećanu akciju na suzbijanju ilegalnih migracija kao i protiv krijumčarenja ljudi. Ono što se dešavalo tokom prethodnog vikenda, rezultati su ohrabrujući, dakle oko 300 migranata je pronađeno na više lokacija u Srbiji i oni su dislocirani dalje u prihvatne centre - izvestila je Orlić.

01:49

POLICIJA PRETRESLA 55 OBJEKATA I 8.000 VOZILA! Nastavljena velika akcija MUP protiv iregularnih migranata, IMA I UHAPŠENIH

Istakla je i jednu neobičnu pojavu na krajnjem severu naše države.

- I ono što je veoma interesantno, na severu Srbije, peti dan prihvatni centar za migrante je potpuno prazan. Dakle, migranti se iz ovog područja sele u druge prihvatne centre ili dalje sprovode u skladu sa zakonom. Tokom proteklog vikenda policija je kontrolisala 55 objekata, preko 8.000 vozila je kontrolisano kako bi se utvrdilo da li se vrše ilegalne radnje koje se odnose na prevoz migranata u EU. Takođe je podneto protiv 23 lica prekršajne prijave, tri osobe su takođe osumnjičene da su vršile krivične radnje koje se odnose upravo na krijumčarenje ljudi - dodala je Orlić.

Osvrnula se i na još jedno hapšenje tokom prethodnog vikenda.

- Ono što moram da kažem još za sam kraj jeste da je uhapšena jedna osoba iz Beograda, 2004. godište, na autoputu ka Beogradu kod Jagodine i koja se tereti da je u tom momentu imala šestoricu migranata u vozilu i da im je pomagala na nelegalan način da se kreću kroz našu državu. To su samo neki od rezultata, naravno, javljaćemo se i narednih dana i videti šta se sve to čini u ovoj povećanoj akciji - zaključila je novinarka Kurir TV.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:19

Akcija-Iregularni migranti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track