"NIKOM VIŠE NIJE SVEJEDNO, SVAKO MOŽE DA BUDE SLEDEĆA ŽRTVA" Novopazarci uznemireni zbog serije razbojništava i pljački u gradu
Foto: Shutterstock

kurir tv

"NIKOM VIŠE NIJE SVEJEDNO, SVAKO MOŽE DA BUDE SLEDEĆA ŽRTVA" Novopazarci uznemireni zbog serije razbojništava i pljački u gradu

Crna Hronika -

Više težih krivičnih dela dogodilo se u proteklih mesec ipo dana u Novom Pazaru. Počelo je ubistvom, bekstvom iz Tužilaštva, a prošle nedelje se dogodilo i razbojništvo, kao i nekoliko pljački.

Kakva je situacija trenutno u tom gradu gledaoci Redakcije čuli su od novinara Emira Ličine, koji je na početku rekao da li se građani osećaju bezbedno u Novom Pazaru.

- Ovih dana je jako teško govoriti na ovu temu u Novom Pazaru. Nekada miran grad, a ovih dana poprilično turbulentna situacija, ako tako možemo da kažemo. Prošle nedelje, podsetiću naše gledaoce, dogodilo se razbojništvo u naselju Jerka, gde je još uvek nepoznata grupa ljudi zatvorila staricu u kupatilu, nakon čega su joj opljačkali kuću. Oni još uvek nisu pronađeni, a nakon toga su se dogodile još neke pljačke, još uvek ne znamo ko stoji iza toga. I negde iz razgovora sa terena, sa građanima Novog Pazara, zaključujemo da njih najviše plaši i zabrinjava to što još uvek ne znamo ko su počinioci pojedinih dela - rekao je Ličina.

Aleksandar Ivanović
foto: Kurir TV

Više na ovu temu sa njim je ovog jutra razgovarao profesor Aleksandar Ivanović, stručnjak za bezbednost.

03:54

NIKOM VIŠE NIJE SVEJEDNO, SVAKO MOŽE DA BUDE SLEDEĆA ŽRTVA Novopazarci uznemireni zbog serije razbojništava i pljački u gradu

- Sigurno kada se napad desi u porodičnim kućama, to ima, da kažem, uticaj na osećaj sigurnosti i zaštićenosti građana, da se građani osećaju nesigurno. Kada govorimo o ovim zločinima, moramo da napomenemo da oni zahtevaju, po pravilu, veći nivo pripreme. Dakle, odabir žrtve, informisanje o žrtvi, gde je žrtva, drži novac, da li ima novca, koliko ima, ne znam, zlata ili čega već što. Sigurno će imati za posledicu da će i ta operativna obrada, odnosno ta policijska takozvana istraga, sigurno duže da traje. Jer planirani zločini, po pravilu, ostavljaju i manje tragova na samom licu mesta - - rekao je Ivanović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

04:14

Pljačka na Zvezdari izbodena žena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track