"MOGUĆE DA SU KUVALI KAFU I ZABORAVILI DA ISKLJUČE RINGLU": 2 verzije o uzroku požara u Železniku u kom je izgoreo dečak (3)
Foto: Kurir/Instagram/moj_beo_grad_

tuga!

"MOGUĆE DA SU KUVALI KAFU I ZABORAVILI DA ISKLJUČE RINGLU": 2 verzije o uzroku požara u Železniku u kom je izgoreo dečak (3)

Crna Hronika -

Dečak (3) nastradao je juče ujutru u svom porodičnom domu u beogradskom naselju Železnik, nakon što je buknuo požar.

Tragedija se dogodila oko osam sati, a prema rečima rođaka nesrećne porodice niko nije uspeo da reaguje jer se sve odgralo munjevitom brzinom. Bajroš Ajvazi, rođak dečaka koji je nastradao, kaže za Kurir da ih je zadesila nezapamćena nesreća.

Policija na mestu tragedije
Policija na mestu tragedije foto: Kurir

- Strašno šta nam se dogodilo. Majka dečaka svako jutro vodi dvoje dece u školu i mališana uvek povede sa sobom, međutim juče to nije uradila - kaže tužnim glasom rođak i dodaje:

- Odvela je dvoje dece, a dečaka je ostavila da spava u krevetu, jer joj je bilo žao da ga probudi. Mislila je brzo će doći i nema potrebe da ga budi, jer šta može krenuti po zlu za tako kratko vreme?! Nažalosr, desilo se ono najgore.

Kako dalje prepričava dramu sagovornik, otac mališana je u trenutku požara bio u blizini kuće i pio je kafu sa prijateljima i rođacima.

- Sve se dogodilo za samo tri minuta. Dete je spavalo i odjednom je buknuo požar. Video sam dim, znao sam da je kod nas i da je neko zlo. Rođaci i ja smo trčali do tamo, ali kada smo se približili vatra je sve uhvatila i nismo mogli ni da priđemo - navodi rođak i nastavlja:

- Požar je obuhvatio celu kuću, zvali smo i vatrogasce i policiju, ali nažalost više ništa nije moglo da se učini. Bilo je prekasno i niko nije mogao da spasi dete.

Rođak dečaka
Rođak dečaka foto: Kurir

Majka dečaka se umalo nije onesvestila kada se vratila iz škole i videla da je kuća u plamenu i da je gužva ispred njenih vrata.

- Nesrećna žena videla je gužvu, kukanje, ali i dim, znala je da se nešto desilo njenom detetu - kaže rođak i dodaje:

- Jadni oni ostali su bez mezimčeta.

Kako nam je dalje objasnio, još uvek se sa sigurnošću ne zna šta je izazvalo plamen, ali postoje dve mogućnosti.

- Postoji mogućnost da je do požara došlo zbog prilično loših instalacija koje su sada prouzrokovale požar ili je ipak neko od ukućana zaboravio da isključi ringlu na šporetu, gde je prethodno kuvao kafu i da je u jednom trenutku od toplote sve buknulo - navodi rođak za Kurir.

Slične tragedije

x 5. mart 2023 - četvoro dece nastradalo je u požaru u stanu u Novom Pazaru kada se zapalila grejalica

x 7. marta 2023 - dvoje dece od godinu dana i tri godine stradalo je u požaru u kući kod Bačke Topole

x 2. oktobar 2022 - dete (2) nastradalo je kada se zapalila šerpa sa ručkom dok je bilo samo u kući u Bačkom Petrovcu

Prijatelji porodice kažu da je porodica ostala bez deteta i bez krova nad glavom.

- Vatra im je sve uništila. Ostali su bez ičega, čak ni sliku deteta sad nemaju, ni uspomene na njega. Starijoj deci, koja su u trenutku užasa bila u školi, izgorele su sve stvari, igračke... - kažu naši sagovornici.

Istraga je u toku i ona će utvrditi kako je došlo do požara sa smrtnim ishodom, kao i da li ga je izazavo ljudski faktor.

požar Železnik, Železnik
foto: Kurir/Instagram/moj_beo_grad_

- Telo dečaka je odvezeno na obdukciju - kaže naš sagovornik i dodaje da je scena kada su pogrebnici iznosili telo mališana do pogrebnih kola bila teška.

- Jedva smo to preživeli - kažu komšije.

Železnik, požar Železnik, požar
foto: Kurir

Komšije

Veoma nam je teško

Komšije porodice koja je ostala bez mališana za Kurir kažu da je njima veoma teško nakon gubitka.

- Mislim da nema reči koje mogu da se upute roditeljima koji treba da sahrane svoje dete. Pretužno je što je uopšte došlo do tragedije - kaže jedan komšija.

(Kurir.rs - B. Travica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track