RADNICAMA STVALJAO NOŽ POD GRLO I UDARAO IH ČEKIĆEM PO GLAVI: Podignuta optužnica protiv razbojnika, oteo preko 100.000 dinara!
Foto: RINA

Treće osnovno javno tužilastvo

RADNICAMA STVALJAO NOŽ POD GRLO I UDARAO IH ČEKIĆEM PO GLAVI: Podignuta optužnica protiv razbojnika, oteo preko 100.000 dinara!

Crna Hronika -

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv B.T. (31) iz Beograda, zbog postojanja sumnje da je izvršio tri krivična dela Razbojništvo i krivična dela Laka telesna povreda.

- Krivična dela je izvršio na teritoriji opština Novi Beograd i Zemun, na taj način što je ulazio u prodajne prostore maloprodajnih objekata, te je radnicama prislanjao nož u predelu grla ili ih je udarao čekićem po glavi, pri čemu im je nanosio lake telesne povrede - navodi se u saopštenju Trećeg osnovnog javnog tužilaštva i dodaje:

- Nakon toga je uzimao sav novac koji se nalazio u kasama, i na taj način je prisvajao protivpravnu imovinsku korist u iznosu od preko 100.000 dinara.

hapšenje, lisice, uhapšeni
foto: Shutterstock

Krivičnim zakonikom za izvršenje krivičnog dela Laka telesna povreda propisana je kazna do tri godine, dok je za izvršenje krivičnog dela Razbojništvo propisana kazna zatvora u trajanju od dve do deset godina.

Kurir.rs / D.A.

Bonus video:

00:32

Snimak kako razbojnik kolima udara radnika prodavnice na Novom Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track