Suprugu prodao za 1.500 evra, pa prijavio otmicu

Suprugu prodao za 1.500 evra, pa prijavio otmicu

Crna Hronika -
A.M. bila u četvrtom mesecu trudnoće, ali su se supružnic dogovorili da ona neko vreme bude u toj porodici, a da kasnije pobegne

KRUŠEVAC - Policijska uprava u Kruševcu podnela je krivičnu prijavu protiv B.M. iz Novog Sada, jer je prodao nevenčanu suprugu Kruševljaninu B.S. za 1.500 evra.

Osumnjičeni je nakon toga kruševačkoj policiji prijavio njenu otmicu, rekao je šef odseka za strance, suzbijanje ilegalnih migracija i trgovinu ljudima Dobrivoje Đorđević.

Krivične prijave za delo trgovina ljudima podnete su i protiv dvojice saučesnika iz Novog Sada koja su posredovala u prodaji, kao i protiv B.S. iz Kruševca koji je za navedenu sumu otkupio A.M.

U trenutku prodaje A.M. bila je u četvrtom mesecu trudnoće, kaže Đorđević.

On je dodao da su se supružnici zbog teške materijalne situacije dogovorili da ona neko vreme bude u toj porodici, a da kasnije pobegne.

“Međutim, Kruševljanin koji je A.M. kupio kako bi njegovom sinu rodila dete, držao ju je zaključanu tako da ona nije mogla da se vrati kući, a suprug videvši da je vrag odneo šalu, došao je u kruševačku policiju i prijavio otmicu supruge”, nastavlja Đorđević.

Policija je nakon razgovora sa akterima ovog događaja utvrdila da se radi o krivičnom delu trgovina ljudima i podnela krivične prijave kaže šef odseka. Sudski postupak već je u toku.

Krivičnim zakonom Srbije za trgovinu ljudima predviđena je kazna od dve do deset godina zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja