PRIPADNICI VALJEVSKE GRUPE OSUĐENI NA VIŠEDECENIJSKE ROBIJE: Laza Bombaš presudu sluša sa Biblijom u ruci! ŠOK
Foto: Dragana Udovičić, MUP

specijalni sud

PRIPADNICI VALJEVSKE GRUPE OSUĐENI NA VIŠEDECENIJSKE ROBIJE: Laza Bombaš presudu sluša sa Biblijom u ruci! ŠOK

Crna Hronika -

U Specijalnom sudu u Beogradu danas su osuđeni pripadnici takozvane "valjevske grupe" kojoj se sudilo za teškoubistvo boksera Željka Đedovića 2009. kao i više iznuda.

Organizator kriminalne grupe Milan Lazarević, zvani Laza Bombaš koji je bio optužen da je naručio ubistvo boksera osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 35 godine, dok je Zoran Jeličić kom se sudilo kao direktnom izvršiocu, osuđeni su na 35 godina zatvora.

Kako Kurir saznaje, izricanje presude proteklo je mirno, a Lazarević kog je tužilaštvo označilo kao organizatora kriminalne grupe, dok je slušao izricanje presude u rukama je držao Bibliju.

Milan Milijanović, inače nekadašnji policajac osuđen je na 15 godina, zbog pomaganja u ubistvu Đedovića.

Sudsko veće kojim je predsedavala sudija Svetlana Aleksić presude je izreklo i ostalim optuženima koji su bili optuženi za iznude.

Milan Lazarević zvani Laza Bombaš
Milan Lazarević zvani Laza Bombašfoto: MUP Ps

U završnoj reči pred presudu, podsetimo, tužilac je tražio da se pripadnici kriminalne grupe osude na ukupno 184 godine zatvora.

Inače, suđenje valjevskoj grupi počelo je 2010. i ovo je druga po redu prvostepena presuda. Sudski postupak dug 13 godina bio je obeležen brojnim opstrukcijama od strane optuženih i njihovih branilaca, kao i incidentima koje su pravili u sudnici.

Javnost je ostala šokirana kada je za sudskom govornicom Jelićić pokušao sebi da prereže vrat, zatim je mokrio naočigled sudskog veća, tužilaca, advokata i ostalih okrivljenih u boksu za optužene, a nezadovoljan odbranom ispred suda je čak ošamario advokata.

Predsednica sudskog veća Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Svetlana Aleksić, međutim, uprkos brojnim zahtevima za izuzeća i drugim pokušajima da se suđenja odlažu, danas je javno saopštila presudu.

Uskoro opširnije...

Kurir.rs/ J. S.

Bonus video:

01:51

SUĐENJE BELIVUKU NASTAVLJA SE U ČETVRTAK Novinar Kurir TV izneo detalje: Njegova sestra je rekla da NE ZNA NI KO JE BELIVUK!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track