SRBIJA IZRUČUJE GLAVNOG PUCAČA ŠKALJARACA: Vujačić robiju za ubistvo Jugoslava Cvetanovića, brata Pitbula, nastavlja u Crnoj Gori
Foto: Facebook, Damir Dervišagić

ponovo suđenje za dva ubistava

SRBIJA IZRUČUJE GLAVNOG PUCAČA ŠKALJARACA: Vujačić robiju za ubistvo Jugoslava Cvetanovića, brata Pitbula, nastavlja u Crnoj Gori

Crna Hronika -

Podgoričanin Marjan Vujačić će iz Srbije biti izručen Crnoj Gori. On će, nakon što je Viši sud u Vranju odobrio zahtev njegovih advokata, kaznu zatvora od 14 godina za ubistvo Jugoslava Cvetanovića nastaviti da služi u crnogorskom zatvoru. To je potvrdio advokat iz Beograda Ognjen Radić, piše Dan.

Vujačić je prema navodima istrage povezan sa "škaljarskim" klanom. Marjanu Vujačiću ponovo se sudi pred podgoričkim Višim sudom za ubistva Veselina Kalezića i Mila Ilića, nakon što je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu podgoričkog Višeg suda. Ova dva ubistva izvršena su u Podgorici.

Marjan Vujačić
foto: Privatna arhiva

Vujačić je prvo bio osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 20 godina zbog te dve likvidacije, stvaranja kriminalne organizacije i nedozvoljenog držanja oružja. Prvostepenu presudu izreklo je krivično veće kojim je predsedavala sutkinja Vesna Pean, u martu 2022.

Podsetimo, Milo Ilić ubijen je 30. aprila 2019. nakon što je u blizini Autobuske stanice u Podgorici izašao iz kladionice i krenuo ka svom automobilu. Kamere su tada snimile osobu sa kačketom, za koju se sumnja da je da usmrtio Ilića sa 13 hitaca. Veselin Kalezić ubijen je 19. novembra 2018. u podgoričkom naselju Stari aerodrom ispred kafića,,Level“. U njega je ispaljeno deset hitaca.

Jugoslav Cvetanović, Vranje, ubistvo
foto: Privatna Arhiva

Podsetimo Vujačić je uhapšen 12. juna 2019. godine u Novom Sadu zbog sumnje da je 2017. godine u Vranju sa više od 30 hitaca iz vatrenog oružja ubio Jugoslava Cvetanovića. Ubijeni je bio rođeni brat Saše Cvetanovića Pitbula, jednog od ranije osuđenih ubica Nikole Bojovića, rođenog brata vođe "zemunaca" Luke Bojovića.

Vujačić je u ponovljenom prvostepenom postupku pred Višim sudom u Vranju bio osuđen na 30 godina zatvora, a nakon žalbenog postupka kazna mu je prepolovljena.

Vujačić je, kako se navodilo u optužnici, 27. septembra 2017. prišao s leđa Cvetanoviću i iz "škorpiona" u njega ispalio 14 projektila od kojih ga je 10 metaka pogodilo, usled čega je žrtva preminula na licu mesta.

Kurir.rs/Dan

Bonus video:

03:48

LIKVIDIRAN ŠKALJARAC U BUDVI! Da li je na pomolu nova serija obračuna i likvidacija? Advokat Roskić: DUGOVI SE NE PRAŠTAJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track