OSUĐEN AKTER FILMA "VIDIMO SE U ČITULJI": Biznismen Željko Rutović osuđen zbog incidenta u hotelu u centru Beograda
Ranković i Rutović, Foto: Dragan Kadić

viši sud u beogradu

OSUĐEN AKTER FILMA "VIDIMO SE U ČITULJI": Biznismen Željko Rutović osuđen zbog incidenta u hotelu u centru Beograda

Crna Hronika -

Biznismen Željko Rutović osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na godinu i 10 meseci zatvora zbog optužbi da je 22. marta 2017. u jednom beogradskom hotelu pucao u drugog biznismena, Predraga Rankovića Peconija i ranio ga u nogu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je u završnoj reči predložilo sudu da Rutovića oglasi krivim za krivična dela nanošenje teških telesnih povreda, nasilničko ponašanje i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i osudi po zakonu.

Željko Rutović
Željko Rutovićfoto: Dragan Kadić

Rutovićeva odbrana, s druge strane tvrdila je u završnoj reči da Rutović nije pucao i da nije Rankoviću naneo teške telesne povrede. Njegova advokatica je navela i da Rutović pati od anksioznosti i depresije od čega je i lečen, te da mu je u trenutku pucnjave zbog onkološkog lečenja bila smanjena sposobnost da shvati situaciju, kao i da mu je uračunljivost bila bitno smanjena.

Kontoverzni biznismen Željko Rutović, podsetimo bio je pravosnažno u odsustvu osuđen na dve godine i četir meseca zatvora zbog učešće u ovom obračunu. Bio je u bekstvu četiri godine, uhapšen je 2021. i tada je zatražio ponavljanje suđenja, na šta je po zakonu imao pravo.

Prema prvoj presudi, on je Rankovića udario pištolj po glavi i pucao mu u noge, a potom ga udarao čašama i flašama koje su bile na stolu po glavi. Tokom postupka, saslušan je i Ranković, koji se nije pridružio krivičnom gonjenju. Inače, Rutović je jedan od retkih preživelih aktera dokumentarnog filma "Vidimo se u čitulji" koji se bavio "žestokim momcima" iz početka devedesetih.

Ovaj biznismmen, 2013. oženio je Mirjanu Božović koja je bila prva zvanična mis Srbije i predstavljala je našu zemlju na izboru za mis sveta 2007. godine u Kini.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track