UBICA LUKE ŽIŽIĆA OSUĐEN NA 20 GODINA ZATVORA Maskiran u radnika ušao u kafić i ubio ga: "Žao mi je što sam to uradio, kajem se"
Foto: Nenad Kostić

viši sud u beogradu

UBICA LUKE ŽIŽIĆA OSUĐEN NA 20 GODINA ZATVORA Maskiran u radnika ušao u kafić i ubio ga: "Žao mi je što sam to uradio, kajem se"

Crna Hronika -

Stefan Milašinović (24) iz Kraljeva osuđen je danas pred Višim sudom u Beogradu na kaznu od 20 godina zatvora zbog toga što je 28. aprila prošle godine ubio Luku Žižića u kafiću "Ritual" na Novom Beogradu.

Drugooptuženi, Jovan Ugrenović, koji se optužnicom teretio da je posle zločina pomogao Milašinoviću, tako što mu je obezbedio stan u kom se sakrio posle zločina, odlukom sudskog veća kažnjen je sa godinu i po dana zatvora.

- Ja sam upokojio Luku Žižica. Sada mi je žao što sam to uradio i kajem se zbog toga - priznao je na početku suđenja optuženi Milašinović.

Luka Žižić, Stefan Milašinović
Luka Žižić, Stefan Milašinovićfoto: Privatna Arhiva, Printscreen

Luka Žižic je, podsetimo, ubijen u svom kafiću, dok je sedeo za stolom sa trojicom prijatelja, a njegov brat Vukan je to veče radio za šankom. Maskiran u radnicko odelo, sa kačketom na glavi, rukavicama i hirurškom maskom Milašinović je otišao u toalet i čim je izašao, prišao je i zapucao ka Luki. Brat pokojnog i prijatelj koji je bio sa njima, skočili su na ubicu, oteli mu pištolj i skinuli masku.

Pred sudom je svedočio i Vukan Žižic koji je u sudnici ispirčao da je čoveka u radničkom odelu pustio u toalet jer ga je ljubazno zamolio, kao i da mu je pokojni brat rekao da ne treba da pušta ljude sa ulice koji nisu gosti.

- Kada je taj otišao nije ništa rekao, samo je izašao. Sada mislim da je ušao da bi osmotrio. Luka je tada rekao: "Da imam dušmanina, od ovog bih odmah zalegao, kako izgleda". Taj čovek se brzo vratio, izvadio pištolj i počeo da puca u mog brata. Istrčao sam iz šanka i udario ga po vratu, ispao mu je pištolj i maska sa lica. Nikola i ja smo ga udarali. Video sam kod Luke lokvu krvi i prišao mu, a napadač je tada uspeo da pobegne - ispričao je Vukan Žižic pred sudom.

Inače, tokom dokaznog postupka pregledani su snimci sa sigurnosnih kamera iz kafića, koje su snimile zločin.

Kurir.rs

Bonus video:

02:20

NEVEROVATNA UČINKOVITOST U OTKRIVANJU UBICA: Poligrafista otkrio cake pomoću kojih STOPROCENTNO ZNAJU ko laže ili pokušava!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track