OTAC PEĐE STOJAKOVIĆA PUŠTEN POSLE SASLUŠANJA Nije bio pijan, ispričao je šta se dogodilo SLOŠILO MU SE TOKOM ISPITIVANJA
Foto: Petar Aleksić, Damir Dervišagić

PRVO OSNOVNO JAVNO TUŽIILAŠTVO

OTAC PEĐE STOJAKOVIĆA PUŠTEN POSLE SASLUŠANJA Nije bio pijan, ispričao je šta se dogodilo SLOŠILO MU SE TOKOM ISPITIVANJA

Crna Hronika -

Miodrag Stojaković, otac proslavljenog košarkaša Predraga Peđe Stojakovića saslušan je danas pred tužiocem Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu,zbog saobraćajne nesreće u kojoj je sinoć pogino Mirko M. (60).

Kako Kurir nezvanično saznaje, Miodragu Stojakoviću slošilo se tokom saslušanja, zbog zdravstvenih problema koje ima od ranije. Na iste tegobe, žalio se i tokom policijskog zadržavanja.

- Osumnjičeni je u prisustvu izabranog branioca izneo odbranu navodeći svoje viđenje saobraćajne nezgode. Imajući u vidu da osumnjičeni nije ranije osuđivan niti prekršajno kažnjavan, te da ima uredno prijavljeno prebivalište, tužilaštvo nije predložilo pritvor i istom je ukinuto zadržavanje, pa će se u daljem toku postupka braniti sa slobode - saopšeno je iz tužilaštva.

Mesto nesreće
Mesto nesrećefoto: Damir Dervišagić

U daljem toku postupka, kako se navodi, tužilaštvo će ispitati svedoke oštećene, izvršiti neophodna saobraćajna i medicinska veštačenja i prikupiti ostale materijalne dokaze nakon čega će biti doneta konačna odluka, o čemu će javnost biti obaveštena.

U saopštenju tužilaštva navodi se da se saobraćajna nezgoda dogodila juče oko 17.30 sati, na Zrenjaninskom putu. U nesreći su učestvovala dva vozila, "mercedes" za čijim je volanom bio Stojaković, i "pežo" kojim je upravljala A. M..

- M.S. je prednjim delom vozila udario u desnu bočnu stranu putničkog vozila „pežo“ kojim je upravljala A.M. - dodaje se u saopštenju. Osim njenog supruga, koji je usled zadobijenih povreda preminulo, jedan putnik iz tog automobila je teško, a dvoje lako povređeno.

- Dežurni javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je izašao na lice mesta radi vršenja uviđaja u saradnji sa Saobraćajnom policijom. Na licu mesta povređena lica prevezena su na Urgentni centar, a vozač automobila koji je prouzrokovao saobraćajnu nezgodu je po nalogu dežurnog javnog tužioca zadržan u trajanju od 48 časova zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Na licu mesta vozač je alkotestiran i nije imao prisustvo alkohola. Dežurni javni tužilac je naložio da se u daljem toku postupka izvadi krv od osumnjičenog, kao i vozača drugog vozila, da se izvrši vanredni tehnički pregled vozila i da se izuzme video nadzor ukoliko postoji na licu mesta - saopšteno je iz tužilaštva.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track