TO JE TRAJALO SATIMA, PUKAO SAM PSIHIČKI: Šejić se javio za reč na suđenju Belivuku - optužen je za SILOVANJE MLADIĆA u bunkeru
Foto: Zorana Jevtić, Shutterstock

TO JE TRAJALO SATIMA, PUKAO SAM PSIHIČKI: Šejić se javio za reč na suđenju Belivuku - optužen je za SILOVANJE MLADIĆA u bunkeru

Crna Hronika -

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženima za učešće u sedam ubistava, trgovinu drogom i oružjem, kao i silovanje jednog mladića nastavljeno je u Specijalnom sudu u Beogradu.

Posle saslušanja sudskih veštaka, sudija je saopštila da će se saslušati tonski zapis optuženog Alekse Šejića u policiji, čije je izdvajanje odbrana tražila.

Inače, Šejić nije uhapšen kada i većina pripadnika Belivukove grupe 4. februara, već naknadno i nakon sprovedene istrage osumnjičen je i za seksualno zlostavljanje mladića I. S. na stadionu Partizana.

Nakon slušanja tonskog zapisa Aleksa Šejić se javio za reč.

- Ja sam vać pričao sudija već šta se dešavalo tu celu noć, trajalo je satima. Ja sam zahtevao da se zove advokat Nikola Ristović ali rekli su da ne može. Pukao sam bio psihički, bio sam pogubljen, samo sam tražio da mi ne diraju porodicu i lažno sam svedočio. Od prvog trenutka sam tražio Nikolu Ristovića ali su mi se određeni inspektori smejali, desilo se šta se desilo - rekao je Šejić.

Tužilac Saša Ivanić je potom rekao da mu, ako je već tako kako optuženi tvrdi, nije jasno zašto je onda isti branilac po službenoj dužnosti bio prisutan i na saslušanju u tužilaštvu.

Šejić se potom nadovezao i pomenuo imena trojice inspektora, među kojima je i Božidar Stolić, koji su mu pretili da ne sme nikome ništa da kaže.

- Sudija, suvišno je da pričam više na ovu temu. Taj advokat mi je predlagao i sporazum o priznanju krivce, ali sam ja negirao sve posle u tužilaštvu - dodao je Šejić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja