OVO SU GLAVNI AKTERI, ORGANIZOVALI ORGIJE U KOTORSKOJ POLICIJI: Inspektori bludničili, sve slikali, pa slali EKSPLICITAN sadržaj
Foto: Printscreen/borba.me

reagovao ministar unutrašnjih poslova cg

OVO SU GLAVNI AKTERI, ORGANIZOVALI ORGIJE U KOTORSKOJ POLICIJI: Inspektori bludničili, sve slikali, pa slali EKSPLICITAN sadržaj

Crna Hronika -

Povodom informacija sa kojima je upoznata javnost putem medija, a tiču se vršenja nedozvoljenih radnji eksplicitnog sadržaja od strane policijskih službenika u prostorijama OB Kotor, o čemu su obaveštavali Ljuba Milovića, reagovao je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

On je rekao da postoje bezbednosne smetnje za dalji rad policijskih službenika Slobodana Vulanovića i Marka Novakovića, koje je Specijalno policijsko odeljenje identifikovalo kao policijske službenike koji vode prepisku 30. jula 2020. godine sa Ljubom Milovićem i šalju mu fotografije eksplicitnog sadržaja o radnjama u OB Kotor sa dve ženske osobe. Mediji su objavili da su dva inspektora policije u prostorijama OB Kotor organizovala orgije sa dve ženske osobe, a o tome su preko kriptovanog telefona obaveštavali policajca Ljuba Milovića, koji se tereti da je na vrhu "kavačkog klana".

Crna Gora, Kotor, orgije
foto: Printscreen/borba.me

Šaranović je rekao da su odmah reagovali.

"Odmah po saznanju preduzeo sam sve neophodne mere i radnje iz nadležnosti ministarstva, kako bi se upoznali sa svim okolnostima. Ministarstvo unutrašnjih poslova je povodom ovog događaja već preduzelo radnje i obavestilo Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru, koje je dalo obavezujući nalog da se utvrde sve činjenice i okolnosti sa ciljem rasvetljavanja ovog slučaja (saslušanje policijskih službenika i devojaka sa fotografija, pribavljanje materijala sa nadzornih kamera, pribavljanje sadržaja sa SKY komunikacije od SDT i dr.). Po dobijanju predmetnog sadržaja od Sektora za borbu protiv kriminala, Komisija za proveru bezbednosnih smetnji je prikupila sve neophodne podatke i mišljenja u skladu sa zakonom i utvrdila da postoje bezbednosne smetnje za dalji rad policijskih službenika Slobodana Vulanovića i Marka Novakovića, koje je Specijalno policijsko odeljenje identifikovalo kao policijske službenike koji vode prepisku 30. jula 2020. godine sa Ljubom Milovićem (predmetni sadržaj iz SKY komunikacije) i šalju mu fotografije radnji eksplicitnog sadržaja koje vrše u prostorijama OB Kotor, sa dve ženske osobe" naglasio je Šaranović.

Crna Gora, Kotor, orgije
foto: Printscreen/borba.me

On je pojasnio da je za jednim od policajaca raspisana poternica.

"Kada su u pitanju policijski službenici koji su akteri ovog događaja, obaveštavam javnost da je policijskom službeniku Marku Novakoviću, koji je u bekstvu i za kojim je raspisana međunarodna potjernica, evidentiran prestanak radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, dok je drugi policijski službenik Slobodan Vulanović trenutno u pritvoru i privremeno je udaljen sa rada, zbog čega sam tražio od direktora Uprave policije da preduzme radnje iz svoje nadležnosti", tvrdi ministar.

Šaranović naglašava kako u borbi protiv organizovanog kriminala ovakvi pojedinci, koji svojim djelovanjem kompromituju čast i ugled institucije, bez dileme, neće biti deo ministarstva.

Crna Gora, Kotor, orgije
foto: Printscreen/borba.me

"Naš stav povodom ovakvih dešavanja je nedvosmislen - neće biti mesta ni za jednog policijskog službenika koji na bilo koji način krši kodeks policijske etike i šteti ugledu policijske profesije. Svaki naš potez biće usmeren isključivo u pravcu da Uprava policije bude ogledalo savremene Crne Gore i primer profesionalnosti. U borbi protiv organizovanog kriminala ovakvi pojedinci, koji svojim delovanjem kompromituju čast i ugled institucije, bez dileme, ne mogu i neće biti deo ministarstva. Naprotiv, oni mogu biti samo predmet naše obrade", kazao je Šaranović.

U prostorijama policije u Kotoru 30. jula 2020. godine dva inspektora policije organizovala su orgije sa dve ženske osobe, a o tome su preko kriptovanog telefona obaveštavali policajca Ljuba Milovića, koji se tereti da je na vrhu "kavačkog klana", prenosi portal Borba. Pomenuti portal navodi da je došao u posed fotografija koje su deo spisa koji je Europol dostavio nadležnim organima o presretnutim porukama.

1 / 6 Foto: Printscreen/borba.me

Jedna od dve ženske osobe bila je u centru afere godinu dana ranije kada je osuđenik Đ.P. koji kaznu izdržava u Specijalnoj bolnici za psihijatriju Kotor, objavio fotografiju na kojoj je, u bolničkoj sobi, sa jednom obnaženom i drugom delimično obnaženom ženskom osobom, koja je obučena u uniformu zdravstvenog radnika.

Na pomenutim fotografijama jasno se vide nedolične radnje u policijskoj stanici, a sve to prate i poruke koje jedan od inspektora šalje Ljubu Miloviću.

"E vidi je šta radi u stanicu policije", glasi jedna od razmenjenih poruka sa Skaja.

Kurir.rs/RTCG

Bonus video:

04:51

Novinar iz Podgorice otkrio kako su policajci i kriminalci u vezi sa ženom sa FOTOGRAFIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track