"ŠKALJARCU" PRETRESENA KUĆA NA CETINJU: Sjekloća hapšan na Jahorini zbog Tamare Zvicer, a okrivljen i za ubistvo Gazivode
Foto: detective-info.com.ua, Privatna Arhiva

klanovi

"ŠKALJARCU" PRETRESENA KUĆA NA CETINJU: Sjekloća hapšan na Jahorini zbog Tamare Zvicer, a okrivljen i za ubistvo Gazivode

Crna Hronika -

Cetinjska policija pretresla je kuću Bobana Sjekloće, za koga se sumnja da je pripadnik škaljarskog klana, ali ga tokom pretresa nisu zatekli na prijavljenoj adresi.

Prema informacijama Vijesti, nalog za pretres dobili su službenici Specijalnog policijskog odeljenja, i to zbog sumnje da je Sjekloća umešan u teška krivična dela. Sjekloća je jedan od okrivljenih za ubistva Cetinjana Andrije Gazivode i Petra Muhadinovića.

ubijnei andrija gaziovda u februaru 2020. na cetinju
ubijnei andrija gaziovda u februaru 2020. na cetinjufoto: Facebook/Andrija Gazivoda

Specijalno državno tužilaštvo za te likvidacije tereti desetočlanu kriminalnu grupu, koju su, prema njihovim tvrdnjama, formirali Vladan Radoman i Filip Ivanović.

Istu ekipu terete i za planiranje ubistava Vasa Gazivode, oca pokojnog Andrije Gazivode, Miloša Jovanovića, Kića Paovića, Aleksandra Jabučanina. Prema navodima optužnice, Sjekloća je optužen za pomaganje.

Pratio Tamaru Zvicer na Jahorini?!

Ime Boban Sjekloća pominje se u javnosti i 12. februara 2021. kada je zajedno sa još dvojicom crnogorskih državljana Milanom Kršićem i Filipom Roganovićem uhapšen na Jahorini. Naime, oni su uhapšeni tada zbog sumnje da su planirali da likvidiraju Radoja Zvicera, vođu kavačkog klana, koji je tih dana trebao da dođe na planinu i pridruži se svojoj porodici.

tamara i radoje zvicer. tamara je u maju 2020. pucala na napadače u kijevu kako bi ga spasila sigurne smrti
tamara i radoje zvicer. tamara je u maju 2020. pucala na napadače u kijevu kako bi ga spasila sigurne smrtifoto: detective-info.com.ua, Privatna Arhiva

- Crnogorci su tada uhapšeni u velikoj policijskoj akciji zbog sumnje da su preteći Tamaru Zvicer, supruga Radoja Zvicera koja je sa porodicom i prijateljima boravila u jednom od najluksuznijih hotela na Jahorini, planirali da naprave sačekušu njenom suprugu Radoju Zviceru - preneeli su ranije lokalni mediji i dodali:

- Na saslušanju su negirali da su pripadnici suparničkog klana iz Kotora, kao i da su imali bilo kakav plan za likvidaciju.

Inače, plan je navodno bio da im se na zimovanju pridruži i Veljko Belivuk sa porodicom, ali se taj plan izjalovio jer je on sa svojom kriminalnom grupom, koja je inače, radila kao beogradska ispostava kavačkog klana uhapšen sedam dana pre toga, tačnije 4. februara.

Pa da podsetimo, kako su ranije prenosili crnogorski mediji Gazivoda je 18. februara 2020. izrešetan ispred teretane na Cetinju. Navodno, bio u prijateljskim odnosima sa pripadnicima kavačkog klana, ali sa sigurnošću nije poznato da li je bio "kavčanin".

- Navodno, Gazivoda je bio deo grupe Mitra Markovića, koji je malo pre njegovog ubistva deportovan u Crnu Goru iz Hrvatske. Marković se sumnjiči za učešće u ubistvu Bogdana Milića i ranjavanje tri osobe 11. juna 2019. na Cetinju - preneli su crnogorski portali.

ubijeni andrija gazivoda se navodno samo družio sa kavčanima, ali nije bio njihov pripadnik
ubijeni andrija gazivoda se navodno samo družio sa kavčanima, ali nije bio njihov pripadnikfoto: Facebook/Andrija Gazivoda

Podvodni ribolovac

Ubijeni Gazivoda bio nagrađivani mladić

Inače, ubijeni Gazivoda bio je poznat kao podvodni ribolovac i jedan od najboljih ronilaca u Crnoj Gori.

- Gazivoda se bavio podvodnim ribolovom, bio jedan od najboljih takmičara. Predstavljao je uspešno Crnu Goru na takmičenjima u inostranstvu i bio je aktivni borac protiv krivolova. Bio je glasni zagovornik borbe protiv krivolova na moru, naročito protiv lova ribe dinamitom, i javno je govorio o tome i otvoreno ukazivao na potrebu da se suzbije ta vrsta devastacije mora - preneli su ranije lokalni mediji.

(Kurir.rs - Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track