MLADIĆ UHAPŠEN ZBOG UBISTVA FILIPA, PRE 7 GODINA UBIO ZOLTANA: Zločin koji je Subotičanin počinio kao maloletnik ledi krv u žilama
Zoltan Bukovac, Foto: Privatna Arhiva

jezivo

MLADIĆ UHAPŠEN ZBOG UBISTVA FILIPA, PRE 7 GODINA UBIO ZOLTANA: Zločin koji je Subotičanin počinio kao maloletnik ledi krv u žilama

Crna Hronika -

P. M. (35) i I. Č. (25) iz Subotice uhapšeni su jutros na teritoriji somborske opšine zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ubistvo, a kako Kurir saznaje, jedan od osumnjičenih je već odležao zatvorsku kaznu za isto krivično delo, kad je učestvovao u ubistvu Zoltana Bukovca (55).

Naime, osumnjičeni I.Č. odležao je kaznu maloletničkog zatvora u trajanju od 5 godina zbog ubistva sugrađanina Zoltana Bukovca (55) sa još trojicom saučesnika.

- Zoltan Bukovac napadnut je, kako se ispostavilo greškom, u noći između 13. i 14. januara 2016. godine u Teslinom naselju u Subotici. Sa teškim telesnim povredama hitno je prebačen u urgenti prijem u Opštu bolnicu Subotica, isto veče je zbog težine povreda transportovan u Klinički centar Vojvodine u Novi Sad. Iako se na kratko probudio iz kome, tri nedelje od napada izgubio je bitku za život - podseća sagovornik Kurira.

I.Č.
I.Č.foto: Privatna Arhiva

Apelacioni sud u Novom Sadu osudio je 2017. godine za teško ubistvo u saizvršilaštvu jednog mladića na 15 godina zatvora, jednog na 14 godina zatvora i jednog na 13 godina zatvora, a I.Č. osuđen je tada na pet godina maloletničkog zatvora.

Kako su ranije pisali mediji, četvoric mladića su u noći 13. januara 2016. jureći drugog čoveka, nasrnuli na Zoltana Bukovca, udarali ga nogama, rukama i pivskom flašom i tako mu naneli povrede po glavi i telu.

- Nesrećnom čoveku je razbijena glava, nagnječen mozak, polomljene lopatice, polomljena rebra od šestog do jedanaestog, donja vilična kost sa obe strane, izbijeni zubi, polomljen nos, obe jagodične kosti. Po mišljenju suda akteri zločina su bili svesni radnji koje mogu lišiti života nedužnog čoveka, koji je od zadobijenih povreda preminuo 3. februara - pisao je ranije lokalni portal.

I. Č, je, da podsetimo, jutros ponovo uhapšen zbog ubistva vaterpoliste Filipa Zeljkovića (21) 15. oktobra ove godine, svog sugrađanina. Filip je ubijen na benzijskoj pumpi na palićkom putu u Subotici, a iako su brzo identifikovani, osumnjičeni su uhapšeni mesec i po dana posle ubistva.

Filip Zeljković
Filip Zeljkovićfoto: Privatna Arhiva

- Nakon verbalne rasprave između Filipa i njegovog mlađeg brata sa jedne strane i napadača sa druge usledila je tuča, a onda i pucnjava u kojoj je ubijen mladi vaterpolista - podseća naš izvor.

Kurir.rs / D.A.

Bonus video:

02:09

POTREBNO UTVRDITI KADA JE LICE SVESNO POČINJENOG UBISTVA! Advokat o tretmanu dečaka osumnjičenog za ubistvo druga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja