NASTAVLJA SE SUĐENJE MUPKARCU OPTUŽENOM ZA UBISTVO MARIJE ŠULOVIĆ! Advokat: Ovo je priznao, ali za smrt je optužio LEKARE?!
Foto: Facebook/Marija Šulović, Kurir TV

niš

NASTAVLJA SE SUĐENJE MUPKARCU OPTUŽENOM ZA UBISTVO MARIJE ŠULOVIĆ! Advokat: Ovo je priznao, ali za smrt je optužio LEKARE?!

Crna Hronika -

Pred Višim sudom u Nišu nastavljeno je suđenje Igoru Stojkoviću koji je izazvao saobraćajnu nesreću u decembru 2020. godine, nakon koje je, tri meseca kasnije, preminula Marija Šulović.

Optuženi je priznao krivicu za nesreću, ali ne i za smrt 25-godišnje studentkinje.

Više o ovom slučaju saznala je dopisnica Kurira iz Niša Kristina Krstić od sagovornika, advokara Miroslava Ristića.

Marija Šulović
foto: Foto: Facebook/Marija Šulović

Okrivljeni Igor Stojković jeste priznao krivicu za samu saobraćajnu nesreću, ali za smrt 25-godišnje studentkinje okrivio je lekare tvrdeći da su nesavesno lečili nju.

-Tokom istrage, u ranijim izlaganjima, kao i na glavnom pretresu, okrivljeni je dao iskaz gde je priznao određene aspekte krivice. Priznao je da je vozio svoje vozilo, bio pod dejstvom alkohola, vozio neprilagođenom brzinom u saobraćaju, i ušao u krivinu gde se desila saobraćajna nesreća kako je opisano u optužnom aktu. Ipak, nije bio upoznat sa okolnostima vezanim za Marijinu smrt - kaže advokat i nastavlja:

- Tvrdi da su je lečili lekari u Nišu tokom prvog meseca nakon nezgode, a nakon toga informacije nije dobijao od lekara iz Beograda. Stoga, pokušao je osporiti vezu između saobraćajne nesreće u kojoj je Marija zadobila teške povrede, odnosno preminula u Beogradu. Umesto toga, implicirao je da su lekari iz Beograda odgovorni za njen tretman. Ipak, nije dao detalje već je samo preneo informacije koje je dobio od trećih lica. Tokom samog postupka će se utvrditi da li postoji povezanost između saobraćajne nesreće i Marijine smrti - rekao je Ristić.

04:11

NASTAVLJA SE SUĐENJE IGORU STOJKOVIĆU OPTUŽENOM ZA UBISTVO MARIJE ŠULOVIĆ Ristić: Priznao je da je vozio pod dejstvom alkohola

Kako on nije negirao prisustvo alkohola u krvi, spomenuto je da su veštaci utvrdili da je imao dva promila alkohola u krvi u trenutku nesreće, a Ristić je to potvrdio.

- Nije negirao prisustvo alkohola jer postoje materijalni dokazi, izveštaji lekara, koji su potvrdili prisustvo alkohola u krvi. Takođe je priznao da je popio 3-4 rakije, pola sata pre same nezgode, kao i jedno pivo. Stoga, prisustvo alkohola u krvi koje je on potvrdio odgovara nalazima lekara. Prema njegovim tvrdnjama, ova saobraćajna nesreća je rezultat njegovog alkoholisano stanja, što je verovatno uticalo na njegovu sposobnost vožnje, neprilagođenu brzinu, i na kraju, na sudar sa Marijom koji je rezultirao njenim teškim povredama i smrću - istakao je.

Ispričao je i šta kaže zakon u vezi sa ovakvim krivičnim delima i kolika je moguća kazna.

- Prema zakonu, za ovo krivično delo, za drugi stav, predviđena kazna zatvora je od 9 do 12 godina. Ipak, konačna presuda će zavisiti od okolnosti koje su proizašle iz ovog krivičnog dela, kao i njegovog ponašanja tokom postupka. Za sada nije bio saradljiv, negirao je deo krivice, ne seća se detalja, itd. Konačna odluka o visini kazne biće doneta nakon saslušanja roditelja preminule Marije, oca koji je bio svedok događaja, drugih svedoka, kao i nakon izveštaja veštaka koji će dati konačnu ocenu o uzročno-posledičnoj vezi, ukoliko se dokaže da je Marija preminula kao posledica ovog sudara - rekao je Ristić.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

01:34

AKO JE PLJUVANJE PO DRUGIMA NJENO ZANIMANJE, ONDA MORA DA PLATI CEH Vendi pokrenula žustru svađu: Ovo ide pravo na sud!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track