PREKRŠIO MERU ZABRANE PRILASKA ŽENI, PA MU PRETI ROBIJA: Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv muškarca iz Zemuna
Foto: Nemanja Nikolić

treće osnovno javno tužilaštvo

PREKRŠIO MERU ZABRANE PRILASKA ŽENI, PA MU PRETI ROBIJA: Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv muškarca iz Zemuna

Crna Hronika -

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu danas je Trećem osnovnom sudu u Beogradu podnelo optužni predlog protiv P. P. (51) iz Beograda zbog postojanja opravdane sumnje da je prekršio raniju meru zabrane prilaska i komuniciranja sa svojom suprugom.

Iz tužilaštva su pojasnili da je orkviljeni u Zemunu 7. novembra ove godine učinio krivično delo kršenje zabranje utvrđene merom bezbednosti u sticaju sa krivičnim delom uništenje i oštećenje tuđe stvari.

- Kirivčna dela je učinio na taj način što je u više navrata pozivajući telefonom svoju suprugu oštećenu P. Z. i dolazeći na adresu na kojoj živi majka oštćene, prekršio zabranu utvrđenu izrečenom merom bezbednosti zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenom, koja mu je izrečena presudom Drugog osnovnog suda u Beogradu od 13.oktobra 2023. godine i kojom mu je zabranjeno da uznemirava i komunicira sa oštećenom kao i da se približava oštećenoj na udaljenosi od 50 metara i da pristupa u prostor oko mesta njenog stanovanja i neprijavljenog boravišta, te je oštetio ulazna vrata stana čiji je vlasnik Grad Beograd, a koja se nalaze u zgradi u kojoj stanuje majka oštećene gde oštećena boravi - navodi se u saopštenju.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo sudu da optuženom produži pritvor koji mu je određen rešenjem Trećeg osnovnog suda u Beogradu od 13. novembra te da ga osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od ne kraćem od dve godine i šest meseci.

(Kurir.rs - J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track