RASTI VRAĆEN DŽIP "MERCEDES" ODUZET OD BELIVUKOVOG KLANA: Menadžer i obezbeđenje poznatog repera pali sa kriminalnom grupom!
Foto: Kurir, Zorana Jevtić

specijalni sud

RASTI VRAĆEN DŽIP "MERCEDES" ODUZET OD BELIVUKOVOG KLANA: Menadžer i obezbeđenje poznatog repera pali sa kriminalnom grupom!

Crna Hronika -

Sudsko veće koje vodi postupak protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića donelo je odluku kojom je džip "mercedes" koji je bio oduzet u velikoj akciji hapšenja pripadnika grupe u februaru 2021. vraćen poznatom reperu Stefanu Đuriću Rasti.

- Doneto je rešenje Višeg suda u Beograda, kojim je usvojen zahtev punomoćnika Stefana Đurića, kojim je njemu vraćeno putničko vozilo "mercedes". Automobil je bio oduzet od okrivljenog Vlade Georgieva i protiv ovog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u roku od tri dana - potvrđeno je za Kurir iz Višeg suda u Beogradu.

Georgiev i Rasta
Georgiev i Rastafoto: Printscreen/Instagram

Podsetimo, "mercedes" je policija 4. februara na dan hapšenja kriminalne grupe zaplenila od Georgieva, koji je bio menadžer reperu. Nedavno tokom suđenja pripadnicima grupe sudija obavestila prisutne da je advokat Vuk Tufegdžić, koji zastupa Rastu, dostavio zahtev da se reperu vrati vozilo oduzeto od Georgieva.

Sudija je tada pozvala Gerogieva da izađe za govornicu i da odgovori na pitanje o tome čije je vozilo.

Georgiev: Tako je, to je vozilo Stefana Đurića.

Sudija: Jeste li ga vi privremeno koristili?

Georgiev: Sarađivali smo, pa je privremeno bilo kod mene.

Podsetimo, tokom akcije hapšenja pripadnika ekipe Veljka Belivuka, pažnju su privukle i navodne veze poznatog repera Stefana Đurića Raste sa tom kriminalnom grupom. Džip koji je Rasti sada vraćen, bio je prebačen u SBPOK gde je forenzički pregledan, kako bi se utvrdilo da li je korišćen u krivičnim delima. Međutim, prema nezvaničnim informacijama, u njemu nije pronađeno ništa što se dovodi u vezu sa izvršenjem najtežih zločina.

Nikola Spasojević i Rasta
Nikola Spasojević i Rastafoto: Nemanja Nikolić

Inače, kako je Kurir ranije pisao, optuženi Georgiev nije jedina veza Stefana Đurića sa pripadnicima klana. Kum Marka Miljkovića, koji je pristao na saradnju sa tužilaštvom i postao svedok saradnik, Nikola Spasojević, radio je kao njegovo obezbeđenje.

Nekoliko meseci pre hapšenja Belivukove kriminalne grupe, početkom oktobra 2020. u akciji policije uhapšen je i sam Đurić, pošto je kod njega pronađeno više od pola kilograma marihuane. Rasta je, međutim, s tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice, na osnovu kog je za držanje droge za ličnu upotrebu, osuđen na godinu dana kućnog zatvora.

U vreme kada je izašao iz zatvora, na Instagram nalogu koji su vodili Belivukovi "Principi" tada je objavljena reperova slika uz poruku "Free Rasta" ("sloboda za Rastu").

Belivuk, Rasta
Belivuk, Rastafoto: Zorana Jevtić, Nikola Anđić

Gerorgiev je inače ranije bio policajac i zvao se Dragan Sekulić, ali je pre hapšenja promenio ime. On i njegova žena, Slađana Sekulić, sumnjiče se da su pripadnici Belivukovog klana. Ovaj bračni par iz Loznice nije učestvovao u ubistvima, već se sumnjiče da su Belivuku obezbedili štek kuću u Tršiću, kao i da su iz jednog stana kod stadiona Partizana osmatrali ulaz i obaveštavali pripadnike grupe da li je policija u blizini.

Veljko Belivuk, vođa kriminalne grupe kojoj se sudi za sedam ubistava, trgovinu drogom i oružjem, otmice i silovanje, među prvima je reperu Stefanu Đuriću Rasti čestitao izlazak iz pritvora 27. januara 2021, pisao je Kurir.

- U 16.57 sati Stefana Đurića je pozvao Vlade Georgiev. U tom razgovoru ga je obavestio da će ga "uskoro pozvati preko Vac apa brat Veljko koji trenutno nije u Srbiji". Georgiev je Đurića obavestio i da "brat želi da mu čestita izlazak na slobodu".

Podsetimo, u vreme Rastinog izlaska iz CZ, u kom je bio od 2. oktobra 2020, Belivuk i Marko Miljković bili su u gostima kod vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera u Kotoru. U Srbiju su se vratili 29. januara 2021. i tada su privedeni na aerodromu "Nikola Tesla", ali su ubrzo pušteni.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track