"BELIVUK I MILJKOVIĆ ĆE MALO ZAMENITI MESTA" Reporter Kurira o novom procesu protiv vođa klana: On će se braniti sa SLOBODE
Foto: Kurir TV, Zorana Jevtić

kurir tv

"BELIVUK I MILJKOVIĆ ĆE MALO ZAMENITI MESTA" Reporter Kurira o novom procesu protiv vođa klana: On će se braniti sa SLOBODE

Crna Hronika -

Protiv Veljka Belivuka i njegove desne ruke Marka Miljkovića paralelno će se voditi još jedan sudski proces.

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu u kojoj se vođama klana na teret stavlja krivično delo pranje novca.

belivuk
foto: kurir televizija

Više detalja doneo je gledaocima reporter Kurira Nikola Vujović.

Pored Belivuka i Miljkovića ovom optužnicom obuhvaćeno je još nekoliko osoba u ovom procesu.

- Veljko Belivuk i Marko Miljković će samo malo zameniti mesta prema potvrđenoj optužnici. Marko Miljković je prvi optuženi u ovom procesu, a tereti se za pranje novca u produženom periodu, dok će Veljko Belivuk biti drugi optuženi za isto krivično delo, ali u saizvršilaštvu. Na optužnici se još nalaze njihove supruge Tanja Miljković i Bojana Belivuk i Belivukova tašta, tačnije Bojanina majka ... Pored članova porodice Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, nalaze se i Filip Ivanovski i njegova nevenčana supruga - rekao je Vujović.

01:39

BELIVUK I MILJKOVIĆ ĆE U OVOJ OPTUŽNICI MALO ZAMENITI MESTA Reporter Kurira o sudskom istražnom procesu: Braniće se sa SLOBODE!

Podsetio je na pozadinu saučesništva Filipa Ivanovskog.

- On je, inače, deo prvog procesa koji se vodi protiv ove organizovane kriminalne grupe i među prvima je nakon hapšenja pušten da se brani sa slobode. Istraga o pranju novca je standardna procedura kada su ovako velike organizovane kriminalne grupe u pitanju i može da objasni modus operandi (latinski: način ponašanja, ustaljene navike...) - na koji način je funkcionisala organizovana kriminalna grupa. Zašto je optužnica potvrđena tako kasno, to može da objasni situaciju. Pranje novca se ne može meriti sa ostalim krivičnim delima koja se stavljaju na teret Belivukovoj grupi, ali je potrebno dosta strpljenja da tužilaštvo prikupi dokaze za potvrdu optužnice. Treba utvrditi poreklo novca, kao i način njegovog ubacivanja u legalne tokove - istakao je Vujović i dodao:

Nakon prijema rešenja o potvrđenoj optužnici, optuženi mogu uložiti žalbu apelacionom sudu u roku od tri dana.

Kurir.rs/T.M.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

01:51

SUĐENJE BELIVUKU NASTAVLJA SE U ČETVRTAK Novinar Kurir TV izneo detalje: Njegova sestra je rekla da NE ZNA NI KO JE BELIVUK!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track