UHAPŠENA BEOGRADSKA MAKRO GRUPA: Reporter Kurira donosi NAJNOVIJA SAZNANJA: "Čini mi se da je u ovom slučaju I VIŠE OD TOGA"
Foto: Kurir tv

kurir tv

UHAPŠENA BEOGRADSKA MAKRO GRUPA: Reporter Kurira donosi NAJNOVIJA SAZNANJA: "Čini mi se da je u ovom slučaju I VIŠE OD TOGA"

Crna Hronika -

Beogradski makro i četvoro njegovih saradnika uhapšeni su zbog sumnje da su podvodili devojke, reklamirali ih putem oglasa i naplaćivali njihove usluge.

Više informacija ima reporter Kuria Nikola Vujović i njegov sagovornik advokat Rade Knežević, koji je ispričao gledaocima Kurira na koji način je funkcionisala ova organizovana kriminalna grupa i kako je otkrivena.

Rade Knežević
foto: Kurir tv

On je objasnio kako funkcioniše krivični zakon - i kako ga jasno definiše:

Znate, krivični zakon vrlo jasno definiše učešće u organizaciji prostitucije, uključujući posredovanje, ali ono što se u ovom slučaju meni čini, barem prema informacijama iz medija, jeste i više od toga. To je javno oglašavanje prostitucije u medijima ili na drugi način, za šta može biti kažnjeno do pet godina zatvora. Ako su maloletne osobe umešane u prostituciju, kazna je stroža - rekao je Knežević.

Rade Knežević
foto: Kurir tv

Napomenuo je da su svi učesnici ovog krivičnog dela kažnjivi uključujući i korisnike prostitucije, ali kao prekršaj, ne kao krivično delo.

- Čak i osobe koje se bave prostitucijom su sankcionisane, takođe kao prekršaj. Međutim, zakonodavac smatra da najveću odgovornost treba da snose organizatori, oni koji posreduju u prostituciji i koriste se time - dodao je.

02:36

UHAPŠEN BEOGRADSKA MAKRO GRUPA: Reporter Kurira donosi NAJNOVIJA SAZNANJA! Čini mi se da je u ovom slučaju I VIŠE OD TOGA!

U ovakvim slučajevima, poput oglasa u javno dostupnim medijima, često nije teško prikupiti dokaze. Dovoljno je proveriti nekoliko brojeva telefona da se utvrdi da li je reč o istinitim oglasima ili potpuno lažnim.

Potom, istakao je da je prostitucija često povezana sa trgovinom ljudima, krivičnim delom koje je strogo kažnjivo čak i do 12 godina.

- To je strogo kažnjivo krivično delo, čak i do 12 godina zatvora prema našem zakonodavstvu. Iako je u nekim zemljama prostitucija legalizovana, pokazalo se da ovakva krivična dela i dalje u porastu - rekao je Knežević za Kurir.

Vujović dodaje da je petočlana grupa uhapšena i zadržana kod policije. S obzirom na krivična dela za koja se terete, uključujući udruživanje radi vršenja krivičnih dela, biće prosleđeni tužilaštvu za organizovani kriminal.

Kurir.rs/T.M.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

02:21

NATO JE RAZOTKRIO SVOJU MAKRO STRATEGIJU NA KOSOVU! Šainović upozorio: KiM je jedino mesto u Evopi gde OVO MOGU DA IZVEDU

Bonus video:

02:36

UHAPŠEN BEOGRADSKA MAKRO GRUPA: Reporter Kurira donosi NAJNOVIJA SAZNANJA! Čini mi se da je u ovom slučaju I VIŠE OD TOGA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track