Varioca raznela acetilenska boce
Foto: Dado Đilas/Ilustracija

Nesreća

Varioca raznela acetilenska boce

Crna Hronika -
S. Z. (47) iz Paraćina poginuo je kada je u dvorištu S.M. vario hladnjaču-prikolicu, teže te2lesne povrede zadobio je K.M. (66) iz Paraćina koji je bio nedaleko od mesta tragedije, dok je sa lakšim povredama prošao vlasnik kuće

SOKOBANJA - Varilac S. Z. (47) iz Paraćina poginuo je juče kada je prilikom radova u dvorištu S.M. u Vidrovcu kod Sokobanje eksplodirala acetilenska boca kojom je zavarivao pokretnu hladnjaču-prikolicu, saopštila je policija.

Istragom je utvrđeno da je do eksplozije došlo usled kvara na sigurnosnom ventilu, nekontrolisanog isticanja acetilenskog gasa, te pada pritiska u njoj. Od siline eksplozije razleteli su se komadi metala boce, što je pogodilo S.Z. i usmrtilo ga na licu mesta.

Teže telesne povrede zadobio je K.M. (66) iz Paraćina koji je bio nedaleko od mesta tragedije, dok je sa najverovatnije lakšim povredama prošao vlasnik kuće. Uviđaj na mestu događaja izvršio je istražni sudija Osnovnog suda u Zaječaru, zamenik Osnovnog javnog tužilaštva, inspektor rada iz Zaječara i policija. Istražni sudija je naložio obdukciju S.Z., koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track