"REKO MI JEDAN, KUNE MI SE U SVE DA JOVICA IMA 200 MILIONA €" Kurir došao u posed Skaj prepiske "škaljaraca"! OPLELI PO VOĐI
Foto: Privatna Arhiva

OTKRIVAMO!

"REKO MI JEDAN, KUNE MI SE U SVE DA JOVICA IMA 200 MILIONA €" Kurir došao u posed Skaj prepiske "škaljaraca"! OPLELI PO VOĐI

Crna Hronika -

U Skaj prepisci do koje je došao Kurir, petorica pripadnika kriminalne grupe iz Kotora pričaju o svom vođi i konstatuju "da je pun kao brod

Ubijeni vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić, navodno je imao u šteku čak 200 miliona evra, navode njegovi saradnici u Skaj prepisci do koje je ekskluzivno došao Kurir.

"Škaljarci" u svojoj prepisci iz 2020. preko kriptovane aplikacije, za koju su verovali da ne može biti "razbijena", govore o nizu krivičnih dela čiji su bili akteri, ali i sukobu sa kavačkim klanom. O tajnama i blagu "škaljaraca" dopisuju se Damir Hodžić, Emil Tuzović, Vladimir Ulama, Stefan Đukić i Stefan Micić.

Damir Hodžić
Damir Hodžićfoto: Privatna Arhiva

Hodžić, koga saradnici u prepiskama nazivaju šefom, podsetimo, ubijen je 14. oktobra 2020. u kući kod Spuža sa svojim zetom Adisom Spahićem koji nije bio kriminalac, a za njihova ubistva osumnjičeni su Beograđani Veljko Belivuk i Marko Miljković, saradnici "kavčana" i njihovog vođe Radoja Zvicera.

Govorili o otmici

U prepiskama do kojih je došao Kurir petorica "škaljaraca" govore između ostalog o pripremama za likvidaciju i o tome koliko miliona ima vođa "škaljaraca", kog oslovljavaju po nadimku Jovica i Serdar. U prepiskama "škaljarci" aludiraju da je Vukotić sarađivao sa policijom i navode "da je on pomoćnik tadašnjeg direktora crnogorske policije, Veselina Veljovića".

Tuzović: Šefe, je li ovo sve ok, sviđa li ti se ovo? Nisi nam reko.

Đukić: Mora da pita Jovicu, a Jovica da pita muriju.

Hodžić: Ček samo da pitam pomoćnika Veljovićevog, Serdara.

Jovan Vukotić
Jovan Vukotićfoto: Yeni Şafak

Đukić: Koliko para imamo da im damo za alibi brate, koliko si mislio da ih častimo?

Hodžić: Daj meni para, pun si ko Jovica, a samo kukaš. Reka mi je jedan, kune mi se u sve, da Jovica ima 200 miliona.

Đukić: Ima garant, pun je.

Hodžić: Ali kune mi se momak što je bio sa njim prije no što je pao u zatvor, 24 sata zajedno bili.

Ulama: Pa traži mu Daka (prim. aut. Damir Hodžić), i ja ću mu tražit.

Tuzović: Imaju oni, ne boj se, no ne daju nikom evra.

Tuzović, Đukić i Hodžić potom, pomalo ironično, kuju planove kako da se dokopaju Vukotićevog novca, nazivajući ga škrticom.

Za bombu 250 evra

Inače, Tuzović i Đukić su nakon hapšenja u Ukrajini posle neuspelog atentata na Zvcera u tamošnjem pritvoru imali kriptovane telefone, o čemu su ranije pisali crnogorski mediji. Prema rečima izvora, ova Skaj prepiska nastala je upravo tokom njihovog boravka u zatvoru, a pre Hodžićevog ubistva.

Među porukama našle su se i one u kojima saradnici govore Hodžiću "da treba da prospu priču da je on glavni čovek škaljarskog klana za likvidacije".

Ulama: Ti si "škaljarac" brate.

Đukić: Jovicina desna ruka kažu.

Hodžić: Aha.

Tuzović: Vele tako Dako, da si prvi čovek Serdarov.

Emil Tuzović
Emil Tuzovićfoto: Printscreen

U jednom trenutku Stefan Đukić pita Damira Hodžića koliko plaća momcima koji postavljaju bombu pod vozilo. Hodžić odgovara: "250 evra i 250 drugom i dajte im bicikla da ne troše gorivo". U konverzaciju se tada ubacuje i Vladimir

Ulama: "Šefe, ti ima da grebu za drugi posao".

Hodžić: Jovica bi mu reko ovako.

Ulama: Poz Jovicu.

Hodžić: To je tvoj drug.

Ulama: Ne, no tvoj, boga mi.

Đukić: A vidi šefa pljuje Jovicu, a drugovi su.

Podsetimo, Jovan Vukotić ubijen je u septembru prošle godine u Istanbulu, a zbog ubistva uhapšeni su pripadnici kavačkog klana.

Telefoni u zatvoru

Paranoja od kavačkog klana

Emil Tuzović i Stefan Đukić bili su iza rešetaka u Ukrajini, ali su redovno komunicirali sa ostalim pripadnicima grupe preko kriptovanih telefona, ali su se, kako saznajemo, plašili da im neki telefon ne podmetnu "kavčani" kako bi ih prisluškivali. Đukić je tako, kako se navodi u prepisci, oterao advokaticu koja mu je donela aparat jer je mislio da je u sve umešan Radoje Živković Žuti, rođak Radoja Zvicera, koji je kasnije osumnjičen za učešće u likvidaciji Jovana Vukotića u Istanbulu.

- Dolazi ona, veli poslao me "general" da ti dam telefon, ja mislio Žuti nešto muti i oterao je sad - napisao je Đukić, ali se ispostavilo da su telefon poslali njegovi saradnici.

Tuzović: A mislio si da je krmak poslao, je li?

Đukić: A đe da mislim, oni telefon poslali pre dva mjeseca, ja zaboravio, odmah mislio krmak ili murija.

Stefan Đukić
Stefan Đukićfoto: strana.ua

Ko je Ulama

Sudilo mu se za ubistvo prijatelja

Ime Vladimira Ulame čulo se kad mu se sudilo za ubistvo njegovog prijatelja Nemanje Medina, ali nije prikupljeno dovoljno dokaza i on je oslobođen za to delo, a osuđen za nedozvoljeno držanje oružja na šest meseci zatvora 2019. godine.

(Kurir hronika)

Bonus video:

02:10

VELIKA AKCIJA ŠPANSKE POLICIJE: Na Kanarima pohapšeni škaljarci, kod njih nađeno 400 kg kokaina i pola miliona evra u kešu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track