Najnovije vesti

DROGIRANI SRBIN NAPRAVIO KARAMBOL NA ULICAMA BEČA: Autom jurio kroz grad, udarao ljude, policajci skakali da spasu glavu
Foto: EPA / Christian Bruna

DROGIRANI SRBIN NAPRAVIO KARAMBOL NA ULICAMA BEČA: Autom jurio kroz grad, udarao ljude, policajci skakali da spasu glavu

Crna Hronika -

Tri osobe povređene su u nizu saobraćajnih nesreća, koje je izazvao Srbin (34) u petak uveče u Beču, kada je pod uticajem narkotika i bez vozačke dozvole, kilometrima jurio bežeći od policije. On je ignorisao nekoliko crvenih svetala, udario je biciklistu, a potom se sudario sa vozilom koje mu je išlo u susret, nakon čega je odleteo na trotoar. Policajci koji su se našli na licu mesta samo pukom srećom su izbegli tragediju, tako što su skočili u stranu.

Nakon stravičnog incidenta u kojem je povređeno nekoliko osoba, muškarac koji je izazvao niz udesa je uhapšen, prenose tamošnji mediji.

Ignorisao znak za zaustavljanje i pobegao u grad

Prilikom rutinske provere, službenici Komande gradske policije Majdlinga hteli su da zaustave Srbina u blizini Gaudenzdorferovog pojasa u Majdlingu oko 20.30 časova. Vozač je ignorisao znak za zaustavljanje i pobegao u grad. Prošao je kroz nekoliko glavnih saobraćajnica koje su veoma prometne.

Na raskrsnici Ajhenštrase i Gaudenzdorferovog pojasa, policijska vozila su blokirala sve tri trake, a 34-godišnjak je i dalje nastavio da juri ka stajaćoj koloni.

Skrenuo na trotoar i zaleteo se ka policajcima

Policajci su ponovo pokušali da zaustave vozača, ali je on skrenuo na trotoar i krenuo ka njima. Policajci su uspeli da izbegnu sudar samo brzim skokom u stranu, a osumnjičeni je potom pobegao prema Matzlajndsdorfer Placu.

Austrija, Beč, austrijska policija, 27.12.2018.
foto: AP

Bahati vozač je potom prošao kroz crveno svetlo i oborio biciklistu (46) koji je zadobio teške telesne povrede. Policajci i jedan prolaznik koji su se našli na licu mesta, ukazali su prvu pomoć i pozvali bečku Hitnu pomoć, koja je biciklistu odvezla u bolnicu, a 34-godišnjak je jednostavno nastavio ka glavnoj železničkoj stanici.

Uleteo u suprotan smer i zakucao se u auto

U zoni raskrsnice Landštraser Belt i Jackuingasse, muškarac je uleteo u saobraćaj iz suprotnog smera i oštetio automobil. Nedugo zatim, udario je u vozilo iz susreta u kojem su sedela četiri osobe. Samo je ovaj sudar zaustavio motorizovano bekstvo Srbina.

Mladić i žena povređeni u direktnom sudaru

Usled udesa teže je povređena 52-godišnja žena, a lakše 28-godišnji putnik. Oboma je bečka profesionalna spasilačka služba pružila hitnu medicinsku pomoć i odvezli su ih u bolnicu.

Odmah nakon udesa, 34-godišnjak i njegov još nepoznati putnik pobegli su peške. Međutim, vozač je posle kraće potere zaustavljen. I sam se žalio na bol u ramenu, ali je odbio pregled.

Austrija, policija, austrijska policija
foto: EPA

Srbin uhapšen nakon potere

Muškarac je privremeno uhapšen. Prijavljen je zbog sumnje da je počinio otpor državnim organima, naneo teške telesne povrede nekoliko osoba, namerno ugrožavanje zajednice i povredu Zakona o opojnim supstancama kao i više upravnih prekršaja. Njegovo ispitivanje je još uvek bilo na čekanju u subotu i zadržan je u policiji.

Samo srećom i opreznim ponašanjem ostalih vozača i pešaka, nije bilo više saobraćajnih nezgoda, napisala je policija u subotu.

Prilikom bekstva, Srbin je oštetio i nekoliko parkiranih vozila.

Policija u vozilu našla drogu

U automobilu je pronađena manja količina biljke kanabisa. Registarske tablice koje su bile pričvršćene za vozilo za bekstvo su ukradene.

Da li je muškarac zakoniti vlasnik vozila za bekstvo, predmet je istraga. Nije imao vozačku dozvolu. Lekar je dijagnostikovao da 34-godišnjak boluje od zavisnosti.

(Kurir.rs/Blic/Njuz.at)

Bonus video:

00:19

Hapšenje S. D. (1990) zbog postojanja osnova sumnje naneo povrede opasne po život dvadesetpetogodišnjem mladiću

Bonus video:

01:19

VOZAČI SVE ČEŠĆE VOZE U SUPROTNOM SMERU! Milan Božović otkrio da li je ovo greška saobraćajne signalizacije ili BAHATOST

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track