POGLEDAJTE KAKO MLAĐI HOFMAN IZLAZI IZ PRITVORA: Prve slike Ljubana Vidovića na slobodi (FOTO)
Foto: Nemanja Nikolić

KURIR ISPRED CZ

POGLEDAJTE KAKO MLAĐI HOFMAN IZLAZI IZ PRITVORA: Prve slike Ljubana Vidovića na slobodi (FOTO)

Crna Hronika -

Ljuban Vidović, koji je sa starijim bratom Miljanom Vidovićem uhapšen 10. novembra u jednom beogradskom tržnom centru, pušten je na slobodu oko 16.30 sati.

On je kapiju Centralnog zatvora u Bačvanskoj ulici napustio nasmejan, noseći u rukama jedan crni džak, šarenu kesu, sa kapuljačom preko glave.

- Na sebi je imao dve jakne. Ispred kapije ga je sačekao stariji gospodin, srdačno su se pozdravi i izljubili - kaže sagovornik Kurira.

1 / 3 Foto: Nemanja Nikolić

Podsetimo, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da je sudu dostavilo optužni predlog protiv Miljana Vidovića zbog krivičnog dela zlostavljanja i mučenja i predložilo da bude osuđen na godinu dana zatvora, dok je odustalo od krivičnog gonjenja njegovog mlađeg brata Ljubana.

Inače, Miljan i Ljuban Vidović, poznatiji kao braća Hofman, bili su uhapšeni pošto su se u javnosti pojavili snimci na kojima se navodno videlo kako muče i zlostavljaju konobara i dostavljača hrane.

Ljuban Vidović Hofman
foto: Nemanja Nikolić

Tužilaštvo je predložilo Prvom osnovnom sudu u Beogradu i da se oglasi mesno nenadležnim, s obzirom na to da je krivično delo izvršeno u Irigu, i da po pravnosnažnosti rešenja uputi spise Osnovnom sudu u Sremskoj Mitrovici, kao stvarno i mesno nadležnom.

Inače, kako je Kurir pisao, tokom istrage su saslušani i konobar i dostavljač hrane, kao i jedan svedok. Oni su, prema nezvaničnim informacijama izjavili da je sve što se vidi na snimku bila "samo šala".

Hapšenje braće u tržnom centru
Hapšenje braće u tržnom centrufoto: Printscreen/Instagram, Kurir

- Snimak zbog kog je podnet optužni predlog protiv Miljana Vidovića nastao je ispred jednog restorana u Irigu, i na njemu se vidi kako se radniku ugostiteljskog objekta obraća rečima "Kome si rekao da ćeš da zakolješ papagaja? Hoćeš da zakolješ papagaja pred mojom ćerkom? Je l’ si rekao pred mojom ćerkom da ćeš da zakolješ papagaja? Je l’ njoj da serviraš mrtvog papagaja? Nemoj da te masakriram p***ko mala, nemoj da vidiš ko sam ja p***o mala. Ne smeš mom detetu da kažeš ništa loše, ima da me poštuješ, je l’ si me čuo? - govori Vidović a potom šamara konobara i udara ga pesnicom u stomak.

Tužilaštvo je saopštilo da svedocima koji su izjavili da je sve bila šala nije poverovalo, kao i da će formirati predmet kako bi se utvridlo da li su oni počinili krivična dela davanje lažnog iskaza, ometanje pravde ili neko drugo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Bonus video:

00:07

Hofman maltretira dostavljača

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track