POGINULE PRIJATELJE IZ PAZARA DANAS SAHRANJUJU: Opraštaju se od njih, Irfan bio komšija dečici izgoreloj u požaru pre 9 meseci
Foto: sandzakpress.net

tuga

POGINULE PRIJATELJE IZ PAZARA DANAS SAHRANJUJU: Opraštaju se od njih, Irfan bio komšija dečici izgoreloj u požaru pre 9 meseci

Crna Hronika -

Mladići Irfan Crnovršanin (31) i Ensar Hajrović (28) iz Novog Pazara koji su u nedelju poginuli u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Raška-Kosovska Mitrovica, danas će biti sahranjeni.

Pa da podsetimo, nesreća se dogodila u noći između subote i nedelje u tri sata iza ponoći u mestu Kaznovići kod Rudnice na magistralnom putu Raška-Kosovska Mitrovica. Naime, do nesreće je došlo nakon direktnog sudara "kedija" u kom su bili poginuli prijatelji i automobila marke "BMW" u kom su dva Z. H. i A. Dž., takođe iz Novog Pazara tom prilikom povređeni.

prijatelji koji su poginuli irfan crnovršanin i Ensar Hajrović
prijatelji koji su poginuli irfan crnovršanin i Ensar Hajrovićfoto: sandzakpress.net

Od zadobijenih povreda mladići su preminuli, a njihove porodice i prijatelji su ovu vest veoma teško prihvatili pa se od njih danima opraštaju na društvenim mreža.

- Lepi naši, počivajte u miru i neka vam je veliko nebesko carstvo. Irfane, bio si oličenje dobrote i poštenja, vredan i uvek spreman da pomogneš, ništa manje ni za tvog prijatelja nemam da kažem. Ostavio je dvoje dečice bez glave kuće - stoji u jednom od komentara.

- Iskreno saučešće i neka im Alah podari rajske puteve jer su ih zaslužili.

Prijatelji će biti sahranjeni danas u Novom Pazaru, a dženaza kreće iz njihovih porodičnih kuća.

Objavljene čitulje poginulim prijateljima

1 / 2 Foto: Printscreen

- Porodicama je jako teško što su ostali bez svojih vrednih momaka. Priča se da je do nesreće došlo usled neprilagođene brzine, ali verujte, sada nije ni bitno kako je do toga došlo... Sudbina - kažu za Kurir prijatelji i dodaju:

- Irfan je živeo u istoj ulici gde se u martu dogodila nezapamćena tragedija kada je četvoro male dece, staro od pet do šest meseci izgorelo u požaru, dok su tada njihovi roditelji povređeni. Tada smo svi žalili iz sveg glasa za tom decom. Nismo se ni oporavili, zadesila nas je nova tragedija, ostali smo bez momčine Irfana.

Požar koji su pomenuli žitelji naselja Jalije u Novom Pazaru, podsetimo, dogodio se 5. marta kada se navodno, zapalila grejalica koja je bila u dečjoj sobi u stanu na prvom spratu. Otac dečice je živ goreo kako bi došao do svojih naslednika i pokušao da ih spasi nakon što se veš koji je bio preko grejalice zapalio. Nažalost, troje dece je preminulo u stanu, dok je četvrto dete umrlo u pazarskoj bolnici. Nesrećni čovek se mesecima nakon toga oporavlja i u nekoliko navrata imao je operacije i transplatacije kože. Njegova supruga, inače, majka nastradale dece je bila lakše povređena, a u bolnici je saznala da je trudna.

scene nakon požara u novom pazaru bile su jezive
scene nakon požara u novom pazaru bile su jezivefoto: Kurir Televizija, Društvene Mreže

Irfan i Ensar bili su prijatelji, a kako su naveli pojedini njihovi poznanici nesreći je kulminirala brza vožnja, nakon čega se Irfan koji je bio za volanom "kedija" sudario sa "BMW" koji se takođe, malo brže kretao, a potom sleteo s puta. Ensar je bio na mestu suvozača, ali pošto je siloviti udes bio direktan nisu imali šanse da prežive. U saobraćajci putnici u "BMW" zadobili su povrede.

- Povređeni iz "BMW" zadobili su teške telesne povrede, ali su van životne opasnosti i oni su prevezeni u pazarsku bolnicu. Jedan od njih je pretrpeo prelom ramena, a drugi prelom potkolenice - podseća naš sagovornik.

Bonus video:

00:37

Saobraćajna nesreća u Raški

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track