ZORAN IZ BARAJEVA OSUĐEN NA 20 GODINA ZBOG UBISTVA BIVŠE DEVOJKE: Snežana kosila travu kad je došao i pomahnitalo je ubo 26 puta!
Foto: Kurir.rs, Privatna Arhiva

VIŠI SUD U BEOGRADU

ZORAN IZ BARAJEVA OSUĐEN NA 20 GODINA ZBOG UBISTVA BIVŠE DEVOJKE: Snežana kosila travu kad je došao i pomahnitalo je ubo 26 puta!

Crna Hronika -

Viši sud u Beogradu danas je osudio Zorana Pavlovića (52) iz okoline Barajeva, na 20 godina zatvora zbog teškog ubistva bivše partnerke Snežane Savić (47) u njenoj porodičnoj kući u Barajevu pre godinu i po dana.

Pa da podsetimo, zločin se dogodio 5. juna 2022. kada je okrivljeni došao kod žrtve kući, koja je u tom trenutku kosila travu u dvorištu. Ubrzo su se posvađali, a pomahnitali Pavlović je potom izbo nožem 26 puta po celom telu. Nesrećna žena, kako smo ranije prenosili, pokušala je da se spasi, ali je od zadobijenih povreda izdahnula nasred dvorišta. Okrivljenom je produžen pritvor koji može trajati do upućivanja na izvršenje kazne zatvora.

ovo je zoran pavlović koji je zverski ubio svoju bivšu partnerku
ovo je zoran pavlović koji je zverski ubio svoju bivšu partnerkufoto: Kurir.rs

Ovo je prvostepena presuda na koju u odbrana i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu. Postupajuća sudija je obrazlažući presudu rekla da je sud prihvatio pravnu kvalifikaciju tužilaštva odnosno da je Zoran Pavlović izvršio krivično delo teško ubistvo na svirep način.

- Sudsko veće nije prihvatilo predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da se okrivljeni osudi na kaznu dožiovtnog zatvora, jer kako su naveli, on ranije nije bio osuđivan. Takođe, utvrđeno je da je okrivljeni tokom izvršenja krivičnog dela bio pod dejstvom alkohola, ali da to nije uticalo na njegovu svest - rečeno je na suđenju u Palati pravde.

Tužalac je inače, u svojim završnim rečima naveo da je okrivljeni pokazao svirepost prilikom ubistva i iz tog razloga je tražio doživotni zatvor za ovo krivično delo.

ovo je snežana savić koja je brutalno ubijena
ovo je snežana savić koja je brutalno ubijenafoto: Privatna Arhiva

Advokat oštećenih naveo je da se slaže sa rečima tužioca, kao i da žele pravno-imovinski zahtev u vrednosti od pet miliona dinara za svako dete ubijene žrtve. S druge strane advokat okrivljenog naveo je da nesporno to da je njegov klijent počinio krivično delo, ali je naglasio da treba da se bolje analizira ličnost okrivljenog.

- Tražim da se moj klijent osudi na blažu kaznu zatvora za ovo krivično delo. Takođe, smatram i da pritvor treba da mu se zameni blažom merom, onosno zabranom napuštanja stana - rekao je između ostalog branilac Zorana Pavlovića.

ovde je brutalno ubijena snežana savić
ovde je brutalno ubijena snežana savićfoto: Kurir

Pa da podsetimo, nakon što je Zoran Pavlović svirepo ubio svoju dojučerašnju devojku, sa kojom se kako smo ranije pisali, mirio i svađao, pokušao je da se ubije tako što je sebi prerezao vrat i ubo se nožem u grudi, ali je on kolima Hitne pomoći tada brzo prevezen i lekari su mu spasili život.

Bonus video:

04:03

MUŠKARAC SVIREPO IZBO DVE ĆERKE, A TREĆU UDAVIO?! Pešić uživo iz Pariza otkrio detalje stravičnog zločina: VEĆ JE BIO OSUĐIVAN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja