KRALJEVČANIN KAŽE DA NE ZNA ODAKLE 30 KILOGRAMA DROGE U KAMIONU KOJI JE VOZIO Sudi mu se u Crnoj Gori
Foto: MUP Srbije

KRALJEVČANIN KAŽE DA NE ZNA ODAKLE 30 KILOGRAMA DROGE U KAMIONU KOJI JE VOZIO Sudi mu se u Crnoj Gori

Crna Hronika -

U petak će biti izrečena presuda državljaninu Srbije Darku Vučkoviću (32), za pokušaj prenosa oko 30 kilograma marihuane iz Crne Gore u Srbiju.

U bjelopoljskom Višem sudu tom Kraljevčaninu sudi se zbog optužbe da je počinio krivično delo - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Prema optužici, Vučković je 4. avgusta ove godine, u teretnom vozilu marke “skania” kojim je upravljao, krećući se iz Crne Gore prema Srbiji radi prodaje prenosio 30.000 grama droge konoplje, upakovane u 30 pakovanja.

On juče nije priznao da je počinio krivično delo.

“Ne znam otkuda droga u mom kamionu. Nisam prevozio nikakvu drogu”, kazao je Vučković.

U završnim rečima državni tužilac Vladan Đalović, rekao je da je svim izvedenim dokazima, počev od izjašnjenja policije, veštačenja Forenzičkog centra i beleške Uprave carina dokazano da je Vučković počinio krivično delo, zbog čega je zatražio izricanje kazne zatvora od tri godine.

Suprotno njegovom stavu, advokat odbrane, advokat Josif Božović, je konstatovao je da optužnica nije dokazana i zatražio oslobađajuću presudu.

Drogu su, prema optužnici, iste večeri prilikom kontrole i pretresa na graničnom prelazu Dračenovac otkrili službenici Uprave policije, sakrivenu u prikolici hladnjači na plafonu, u ceradi za ventilaciju.

Kurir.rs/Vijesti

Prenela M.M.C.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track