CARINICI NA GRADINI PRETRESLI PETOČLANU PORODICU! Otvorili im torbe pa zatekli "plen" vredan VIŠE OD 7 MILIONA - šok zaplena FOTO
Foto: Shutterstock

sprečen pokušaj krijumčarenja

CARINICI NA GRADINI PRETRESLI PETOČLANU PORODICU! Otvorili im torbe pa zatekli "plen" vredan VIŠE OD 7 MILIONA - šok zaplena FOTO

Crna Hronika -

Carinici su prethodnih dana na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili dva pokušaja krijumčarenja zlatnog nakita i investicionih pločica čija je ukupna vrednost procenjena na nešto više od 8,3 miliona dinara.

Poslednji takav slučaj zabeležen je tokom vikenda, kada je 23. decembra kod jedne petočlane porodice otkriveno pregršt neprijavljenog nakita, teškog bezmalo 1,2 kilograma i vrednog gotovo 7,3 miliona dinara.

Slučaj je otkriven kada je na red za izlaznu kontrolu pristigao audi Q7 inostranih registarskih oznaka, kojim je bračni par sa troje dece putovao iz Nemačke ka Bugarskoj.

1 / 3 Foto: Carina Srbije

Iako su supružnici negirali da imaju nešto da prijave, rekavši da sa sobom nose samo lične stvari, carinici su ipak odlučili da provere te tvrdnje.

Ubrzo je utvrđeno da se kod 32-godišnje supruge nalazi ranac pun zlatnog nakita koji nije prijavljen na ulazu u zemlju, te da putnici ne poseduju neophodnu potvrdu o prijavi robe.

Merenjem je utvrđeno da je reč o ukupno 1,174 gr zlatnog nakita među kojim su najbrojniji bili zlatni lančići kojih je bilo čak 59, potom 22 zlatne narukvice i 17 prstenova.

S obzirom da je procenom vrednosti pronađenog zlata utvrđeno da ona prelazi jednu trećinu vrednosti vozila i ono je privremeno zadržano do okončanja postupka.

Dan ranije, 22. decembra, carinici su na istom prelazu sprečili pokušaj krijumčarenja devet zlatnih pločica različite gramaže, koje su bile sakrivene ispod suvozačkog sedišta.

1 / 4 Foto: Carina Srbije

Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen automobil tojota verso strane registracije, kojim je jedan bračni par putovao na relaciji Turska - Velika Britanija.

Mada su tvrdili da nemaju ništa za prijavljivanje, detaljnom kontrolom je ispod pomenutog sedišta pronađena lična torbica sa investicionim zlatom, ukupne težine od skoro 150 grama, čija je vrednost procenjena na preko milion dinara.

Kako vrednost krijumčarenog zlata prelazi jednu trećinu vrednosti vozila, do okončanja postupka zadržan je automobil čija je vrednost procenjena na oko 800.000 dinara.

Podsećamo putnike da je najsigurnije da prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom i tako spreče mogućnost da im one budu privremeno ili trajno oduzete. To se odnosi kako na lični nakit koji putnici nose na sebi ili u prtljagu, tako i na investiciono zlato u obliku pločica, poluga i novčića.

Kurir.rs

Bonus video:

01:11

ZAPLENA PLUTAJUĆEG KOKAINA VREDNOG 400 MILIONA EVRA! Italijanska policija presrela ogroman narko tovar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja