DRUG UPUCANOG KOD VELIKE PLANE O MOTIVU OBRAČUNA: Otac glavna KARIKA, policija našla pušku u blizini reke, a spominje se i DEVOJKA
Foto: Zorana Jevtić

Ranjeni mladić zbrinut u bolnici

DRUG UPUCANOG KOD VELIKE PLANE O MOTIVU OBRAČUNA: Otac glavna KARIKA, policija našla pušku u blizini reke, a spominje se i DEVOJKA

Crna Hronika -

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu u pritvoru do 30 dana nalaze se A.M. (23) i njegov otac V.M. (54) nakon teškog ranjavanja mladića (19) iz okoline Velike Plane.

Oni su se na saslušanju branili ćutanjem.

- Tačan motiv biće poznat nakon saslušanja svedoka obračuna. Sa upucanim je bio drug, ali i osumnjičeni je poveo druga. Oni su ti koji će objasniti zbog čega je izbila svađa, a zatim je i A.M. potegao oružje. Prema prvim rezultatima iz istrage sumnja se da je za sve "kriva" devojka. Mladić je upucan sa jednim hicem u stomak. Nakon pokušaja ubistva osumnjičeni je pozvao oca i zatražio da mu pomogne. Ovaj ga je odvezao u Beograd kod druga u stan, a zatim u blizini Velike Morave bacio pušku. Na kraju je otac uhapšenog odveo policiju do mesta gde se otarasio glavnog dokaza - kaže izvor blizak slučaju.

Kako se saznaje, V.M ne može krivično da odgovara za pomoć sinu pri pokušaju ubistvu jer su u krvnom srodstvu.

policija, uviđaj, policija ilustracija, uviđaj ilustracija, policijska traka, policijska traka ilustracija
foto: Zorana Jevtić

Oglasio se MUP

Policija u Velikoj Plani uhapsila je A. M. (23) iz okoline Velike Plane, zbog ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Uhapšen je i njegov otac V. M. (54), koji se tereti da je izvršio krivična dela pomaganje i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da je A. M. u četvrtak, ispred svoje kuće, nakon rasprave, iz puške u nelegalnom posedu pucao u stomak mladiću (19) i naneo mu teške telesne povrede opasne po život, nakon čega je pobegao.

Ranjeni mladić zbrinut je u Opštoj bolnici u Smederevskoj Palanci.

Intenzivnim operativnim radom, policijski službenici su ubrzo uhapsili V. M. zbog sumnje da je pomogao sinu da pobegne, tako što ga je odvezao do Beograda i pronašli pušku, koju je pokušao da sakrije.

Zatim je uhapšen i A. M., koji se skrivao u jednom stanu u Beogradu.

Kurir.rs/Telegraf/Preneo: M. N.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track