PROGANJALA PILOTA, HTELA DA SE ZAPOSLI U NJEGOVOJ KOMPANIJI Saslušana devojka (32) iz Beograda: Ovo su detalji slučaja
Foto: Kurir/T.S.

PROGANJALA PILOTA, HTELA DA SE ZAPOSLI U NJEGOVOJ KOMPANIJI Saslušana devojka (32) iz Beograda: Ovo su detalji slučaja

Crna Hronika -

Treće osnovno javno tužilaštvu u Beogradu saslušalo je osumnjičenu T.P. (32), kojoj je, nakon toga, određeno zadržavanje zbog sumnje da je počinila proganjanje.

Osumnjičenoj se stavlja na teret da je u vremenskom periodu od meseca jula do meseca decembra 2023. godine proganjala oštećenog D.M. uporno pokušavajući da, protiv njegove volje, sa njim uspostavi komunikaciju putem svog broja telefona i broja telefona članova njene porodice i poznanika, kao i putem društvenih mreža sa svog profila i sa lažnih profila, saopšteno je.

- Osumnjičena je priznala izvršenje krivičnog dela i izjavila da je po zanimanju stjuardesa, te da je želela da se zaposli u aviokompaniji gde oštećeni radi kao pilot. Potom je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu donelo naredbu za psihijatrijsko veštačenje. Komisija veštaka je u prostorijama tužilaštva obavila veštačenje osumnjičene na osnovu kojeg je utvrđeno da je u pitanju neuračunljivo lice. S obzirom na tu činjenicu, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo Trećem osnovnom sudu u Beogradu predlog da se prema osumnjičenoj odredi pritvor i da se smesti u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu zbog postojanja opasnosti da bi usled duševnih smetnji mogla da izvrši krivično delo i da utiče na oštećenog. Na osnovu predloga tužilaštva sud je doneo rešenje kojim je osumnjičenoj određen pritvor i smeštena je u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu - stoji u saopštenju Tužilaštva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track