MALTRETIRALI SU NAS I POSLE UBISTVA MOG BRATA (14): Skinsi su cepali Dušanovu umrlicu, mokrili na sveće! BOLNA ISPOVEST SESTRE
Foto: printscreen

UŽAS

MALTRETIRALI SU NAS I POSLE UBISTVA MOG BRATA (14): Skinsi su cepali Dušanovu umrlicu, mokrili na sveće! BOLNA ISPOVEST SESTRE

Crna Hronika -

Duška Jovanović, sestra brutalno ubijenog Dušana Jovanovića (14), dečaka Romske nacionalnosti, kojeg su u Beogradskoj ulici nedaleko od kuće u kojoj je živeo, pre 26 godina nasmrt pretukli "Skinsi" Milan Čujić (17) i Ištvan Fendrik (17).

Sa teškim bolom u glasu, Duška se prisetila kako su pripadnici pomenutog ultradesničarskog pokreta nastavili da ih maltretiraju i posle zverstva koje im je učinjeno.

Dušan Jovanović
foto: printscreen

"Posle Dušanovog ubistva se zlo nastavilo. Moj brat nije bio kriminalac, nije pravio probleme, ne znam... da neko tako ubije dete, pa to je strašno! I posle toga nastavljaju da nas maltretiraju.

Nastavili su da dolaze ispred zgrade, cepali su njegovu umrlicu, mokrili na sveće koje su tu paljene za njega, pevali su nacističke pesme isred našeg stana.

Dušan Jovanović
foto: printscreen

Nas su čuvali ljudi koje nismo znali. Dolazili su da nas obezbeđuju, smenjivali su se. Sve je to bilo strašno!

Termin mog porođaja je bio 4. novembar. Tada je jedna grupa koja propagira nacizam trebalo da održi koncert u Beogradu, mi smo održali protest da ga ne bude i nije održan.

Ja sam se porodila 6. novembra, sinu sam dala ime Dušan", kaže ona.

Dušan je, podsetimo, ubijen 18. oktobra 1997. godine, nekoliko desetina metara od ulaza u Beogradskoj ulici u kojem je živeo sa tatom Aleksandrom i mamom Milicom kada je pošao u prodavnicu.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track