KUPUJEM MU STVARI, OMILJENE PATIKE, PEREM I PEGLAM DA GA SAHRANIM: Svedočenje majke dečaka ubijenog u Ribnikaru rasplakalo sudiju
Foto: Nenad Kostić

suđenje dečaku ubici i njegovim roditeljima

KUPUJEM MU STVARI, OMILJENE PATIKE, PEREM I PEGLAM DA GA SAHRANIM: Svedočenje majke dečaka ubijenog u Ribnikaru rasplakalo sudiju

Crna Hronika -

Nakon pauze na suđenju u Višem sudu na red je došlo svedočenje roditelja ubijenog dečaka (13) koji je išao u razred sa dečakom ubicom iz OŠ "Vladislav Ribnikar".

Njihovo svedočenje bilo je kako potresno, toliko da su se i sudija i svi svi prisutni u sudnici rasplakali.

Suzana Stanković Čikić, majka ubijenog dečaka, detaljno je opisala njihov život pre tog krvavog 3. maja i nakon njega. Ona je objasnila da se u potrazi za svojim detetom tog dana osećala kao sluđena, kao neko ko ne zna šta ju je snašlo, ali se nadala da joj je dete živo.

-Kada smo suprug i ja ušli u taksi da nas opet vozi do Tiršove da vidimo da li nam je tamo dete, šta je sa njim, dobili smo poziv od roditelja jedne od ubijenih devojčica koji sam saopštili: "Ostali smo bez naše ćerke, dođite u PS Vračar". Znate, tada ste u stanju šoka, tresete se, a onda na radiju čujemo vesti. Tražim od taksiste da pojača, a vesti idu: "Osmoro dece i čuvar obezbeđenja ubijeni u OŠ "Vladislav Ribnikar" i znate svet je stao - kaže ona na svedočenju i dodaje:

- Tamo su nam saopštili da nam je dete ubijeno, ali znate kako vi se i dalje nadate da je živo, jer nemate potvrdu niste ga videli da je mrtav.

Porodice oštećene dece, Viši sud u Beogradu, OŠ Vladislav Ribnikar, Vladislav Ribnikar
foto: Nenad Kostić

Kako je dalje navela osećaj da se opraštaju od deteta je takav da joj se duša kidala.

- Znate, kupujemo mu stvari, omiljene patike i ja mu te stvari perem i peglam da bih ga sahranila, kao da ga spremam na ekskurziju. To je stanje ludila.

Ono što je po njoj bilo najteže jeste hladnokrvonst osumnjičenog i njegovih roditelja.

- Videla sam fotografije ubijenog sina i sve te dece, to su jezive stvari - navela je ona.

Podsetimo, današnje ročište se odnosi na parnični postupak koji je usledio nakon prijave 27 članova porodica ubijenih u OŠ "Vladislav Ribnikar" koji su podneli tužbu protiv dečaka ubice, njegovog oca, majke i protiv škole.

Optužnicom koju je ranije rešenjem potvrdio i Viši sud u Beogradu, ocu dečaka na teret je stavljeno teško delo protiv opšte sigurnosti, majci nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oruzja i eksplozivnih materija, dok se vlasnik i instruktor u streljani u kojoj je maloletni ubica sa ocem vežbao gađanje na teret stavlja davanje lažnog iskaza.

Bonus video:

01:32

Odavanje pošte stradalim učenicima u OŠ Vladislav Ribnikar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track