POLICAJAC NAPAO ADVOKATA IZ KRAGUJEVCA U POLICIJSKOJ STANICI: Advokatska komora Srbije reagovala
Foto: T. S.

advokatska komora srbije

POLICAJAC NAPAO ADVOKATA IZ KRAGUJEVCA U POLICIJSKOJ STANICI: Advokatska komora Srbije reagovala

Crna Hronika -

U prostorijama Policijske uprave Kragujevac 11. decembra 2023. od strane policijskog službenika Jovana Timotijevića izvršen іe napad na advokata Vujicu Aleksića iz ovog grada.

Napad je izvršen od strane pripadnika policije na advokata u toku pružanja pravne pomoći maloletniku predstavlja i brutalni napad na advokaturu kao službu pružanja pravne pomoći čoveku i građaninu.

- Od Ministarstva unutrašnjih poslova zahtevamo da nasilnik u uniformi policije Republike Srbije odmah bude udaljen sa rada do okončanja postupka utvrđivanja negove odgovornosti - navodi se u dopisu advokatske kancelarije i dodaje:

- Od Vrhovnog javnog tužioca zahtevamo da nadležno tužilaštvo hitno sprovede dokazne radnje radi utvrđivanja činjeničnog stava radi eventualnog preduzimanja krivičnog gonjenja osumnjičenog pripadnika policije Advokatska komora Srbie će pratiti dalji razvoj situacije i reakciju nadležnih državnih organa i po potrebi preduzimati druge mere iz svoje nadležnosti radi zaštite profesionalnih prava i interesa advokata.

Veljko Delibašić
Veljko Delibašićfoto: Zorana Jevtić

Odluku je, ispred advokatske komore potpisao predsednik Advokatske komore Srbije, advokat Veljko Delibašić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track