GODINU DANA OD STRAŠNE TRAGEDIJE NA KOSMAJU: Tri krvoločna psa bez nadzora rastrgla novinara Vladana i povredila njegovu suprugu!
Foto: Printscreen/Youtube/PG Mreža, Kurir

UŽAS!

GODINU DANA OD STRAŠNE TRAGEDIJE NA KOSMAJU: Tri krvoločna psa bez nadzora rastrgla novinara Vladana i povredila njegovu suprugu!

Crna Hronika -

Novinara Vladana Radosavljevića u Velikoj Ivanči pre godinu dana, 4. januara 2023. godine, nasmrt su izujedali psi u vlasništvu njegovog komšije A.S., na samo nekoliko metara od vikendice u kojoj je boravio.

O psima je, da podsetimo, računa vodila komšinica Violeta M. koja je kobne večeri zatekla Vladana u lokvi krvi i njegovu povređenu ženu.

"Kukala je i vikala"

Kako su za Kurir tada objasnile komšije koje su bile na licu mesta, prizor je bio jako uznemirujuć, novinar je nepomično ležao, a njegova povređena žena zapomagala.

- Nju su ujeli na par mesta, kukala je i vikala zašto je to moralo da se desi. Tu je bila žena koja hrani kučiće, ona ih je vratila, videla je celu scenu - prepričava komšija jezivu scenu.

Vladan Radosavljević
Vladan Radosavljevićfoto: Printscreen/Youtube/PG Mreža

On je prvo objasnio da nije video kučiće, nije znao čiji su, ali je povređena zena ispričala šta se desilo policiji i rekla da su bili krvavi.

Violeta je, tada za naš portal kratko rekla da je lično poznavala momka čiji su to psi.

- Mladi psi su u pitanju, ja sam obilazila kuću nekoliko puta, nije se slično ništa dešavalo ranije da ja znam. A u ovoj ulici ima najmanje 10 pasa koji čuvaju vikendice - rekla je komšinica.

Violeta M.
Violeta M.foto: Facebook

O psima je inače vodila računa M.S., majka A.S. koji je njihov vlasnik, ali pošto nije u zemlji brigu o njima i kući je vodila komšinica, a psi su, pošto su bili bez stalnog nadzora uspeli da otvore boks, pobegnu i napadnu nesrećnog čoveka.

A.S., inače, tada je bio na izdržavanju kazne zbog nedozvoljenog držanja i stavljanja u promet opojnih droga, odnosno marihuane.

Violeta M. je, kasnije, na saslušanju u Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu izjavila da ne priznaje krivično delo, a ona je uhapšena tada jer je, kako se sumnja, 4. januara oko 9:30 nahranila pse, ali ih nije zatvorila u metalni boks koji je predvidjen za njihov smeštaj, već ih je ostavila da slobodno šetaju po dvorištu.

1 / 7 Foto: Nenad Kostić

- Kako su bili bez nadzora, psi su izašli na ulicu Meljansko brdo bb i oko 12:30 napali novinara Vladana i izujedali ga po donjim ekstremitetima, usled kojih ujeda je on preminuo na licu mesta. Nakon toga psi su izujedali i njegovu suprugu O.R. koja je zadobila lake telesne povrede nakon čega je smeštena u Urgentni centar - saoptilo je tada ovo tužilaštvo.

Raniji napadi

Iako je Violeta za Kurir ispričala da ne zna da su ovi psi ranije napali nekoga, Zora Mladenovic, majka dečaka (8) i (14) za Kurir je ispričala da su mesecima vodili borbu sa ovim psima koji su napadali decu po komšiluku, između ostalog i njene sinove.

Majka dečaka nam je tada ispričala da su tri psa pre nego što ih je vlasnica M.S. odvela u naselje Sedlar na Kosmaju bila potpuno raspuštena i to samo na 300 metara od njene kuće i puta kojim deca idu u školu.

- Prvo su mi napali mlađeg sina, imao je lakše povrede, više ogrebotine i oguljotine, jer je reagovala komsinica koja je čula napad - rekla je Zora za Kurir.

Zora Mladenović
Zora Mladenovićfoto: Kurir

Tada nije prijavila napad, ali je upozorila komšinicu da bi zaštitila svoju decu. Prvi napad dogodio se u maju 2022. godine.

- Drugi put napali su mog starijeg sina u novembru iste godine. On je prošao ozbiljnije, sedmi je razred, tada sam morala da reagujem - ispričala je Zora.

Ona je dodala da je više nego žalosno što je ovako nešto moralo da se desi.

- Ja sam sina tada odvela u Dom zdravlja i doktorica je po službenoj dužnosti morala da reaguje i obavesti policiju. Tada nam je rečeno i da Veterina Beograd može da reaguje samo ako pse pronađe na ulici. Vlasnica M.S. je u momentu drugog napada bila u Francuskoj, a kasnije je pse preselila na Kosmaj - kaže nam sagovornica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track