ZAVRŠENO SASLUŠANJE DUŠKA ŠARIĆA Vraćen u pritvor, čeka se odluka o puštanju na slobodu uz jemstvo! BRAĆA U SUDNICI 1. FEBRUARA
Duško Šarić sa advokatom, Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

Specijalni sud

ZAVRŠENO SASLUŠANJE DUŠKA ŠARIĆA Vraćen u pritvor, čeka se odluka o puštanju na slobodu uz jemstvo! BRAĆA U SUDNICI 1. FEBRUARA

Crna Hronika -

Duško Šarić, koji se juče predao srpskoj policiji saslušan je danas pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu, na okolnost pritvora koji mu je određen u julu 2022.

On je, prema nezvaničnim informacijama, pred sudom izjavio da nema nameru da se skriva ili beži ukoliko bude pušten na slobodu i da će se redovno odazivati na sve pozive suda, a kao garanciju je preko advokata ponudio kuću u Beogradu vrednu 800.000 evra.

U takozvanom Specijalnom sudu, koji već vodi postupak protiv kriminalne grupe koju je prema optužnici Javnog tužilaštva za organizovani kriminal oformio stariji brat Duška Šarića, Darko Šarić, saslušan je i Milan Vučinić koji se takođe juče predao policiji. I on je ponudio kao jemstvo nekretninu, odnosno stan koji je procenjen na 300.000 evra.

Duško i Darko Šarić sa advokatom
Duško i Darko Šarić sa advokatomfoto: Ana Paunković

- Tužilac se usprotivio zahtevu da im pritvor bude zamenjen blažom merom, a odluka će biti doneta naknadno - kaže sagovornik Kurira.

Podsetimo, prema optužnici na kojoj su braća Šarić, Vučinić i još 12 osumnjičenih, kriminalna grupa planirala je diskreditaciju i ubistvo svedoka saradnika u drugom predmetu koji se vodio protiv Darka Šarića, Nebojše Joksovića.

Joksović je na prethodnom suđenju saslušan kao svedok i on je tada izjavio da o planiranju ubistva ne zna ništa.

Mlađi Šarić, sumnjiči se da je vodio finansije i davao novac policajcima koji su prema optužnici pokušavali da diskredituju svedoka saradnika.

Nastavak suđenja, zakazan je za 1. februar, kada bi svi optuženi trebalo da se nađu pred sudom.

Branilac Duška Šarića, advokat Radoslav Baćović juče je potvrdio da se njegov klijent dobrovoljno stavio na raspolaganje policiji i pravosuđu i da je posle utvrđivanja identiteta u potražnom odeljenju sproveden u pritvor u kom već boravi i njegov stariji brat.

Bonus video:

00:18

Džonić doveden na suđenje za trostruko ubistvo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track