OPASNI "ZEMUNAC" STIŽE IZ ŠPANIJE: Zna se kada će Zenica biti izručen Bosni, mora da odrobija još tri godine!
Foto: Siniša Petrić

izručenje

OPASNI "ZEMUNAC" STIŽE IZ ŠPANIJE: Zna se kada će Zenica biti izručen Bosni, mora da odrobija još tri godine!

Crna Hronika -

Siniša Petrić zvani Zenica, koji je 2012. godine uhapšen u jednom restoranu u španskoj Valensiji, 17. januara trebalo bi da sleti u Sarajevu i odsluži još tri godine zatvorske kazne u Bosni i Hercegovini, i to na sopstveni zahtev.

- Siniša Petrić u Španiji je osuđen na 15 godina zatvora. Za njim je u vreme hapšenja bila raspisana poternica Srbije jer je pobegao iz zatvora tokom služenja kazne za dva razbojništva. Pošto je stekao uslov da bude pušten iz zatvora u Španiji, Petrić je podneo molbu da ostatak kazne od tri godine odsluži u Foči - podseća izvor Kurira.

Siniša Petrić, Siniša Petrić Zenica
foto: Profimedia

Siniša Petrić je inače bio osuđen na 15 godina, ali je 1999. pobegao iz zatvora Dubrava. Srpsko pravosuđe je za njim 2000. godine raspisalo poternicu, po kojoj je 2003. uhapšen u Nemačkoj, u Frankfurtu.

Posle ekstradicije u Srbiju, Petrić je smešten u zatvor u Sremskoj Mitrovici, iz kog se udaljio tokom slobodnog vikenda, s kog se nije vratio 2007. godine.

- O njemu se ništa nije znalo, dok ponovo nije uhapšen u Valensiji 2012. godine. Tada je uhapšen zajedno sa Lukom Bojovićem i Vladimirom Milisavljevićem, zvanim Vlada Budala - podseća sagovornik Kurira.

Petrić je, inače, važio za člana kriminalne grupe Marinka Magde, koji je u Mađarskoj osuđen na doživotnu kaznu zatvora, a sa kojim je navodno bio dok je Magda ubijao 1994. godine po Subotici.

Takođe, Petriću se pripisuju mnoge likvidacije za račun zemunskog klana širom Evrope. Ipak, dokazi izostaju, a pitanje je šta će biti sa Petrićen nakon odluženja kazne u Foči.

(Kurir.rs/Raport)

Bonus video:

02:12

ZEMUNCI KUVALI GULAŠ OD SVOJIH ŽRTAVA! Forenzičar u programu UŽIVO ŠOKIRAO izjavom, pa uporedio metode likvidacija sa Belivukovim

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja