24 GODINE OD UBISTAVA! Arkanovi dobrovoljci mu objavili čitulju, a Mandin sin se obratio ocu potresnim rečima: "Dragi tajo..."
Foto: Privatna Arhiva

osvanule čitulje!

24 GODINE OD UBISTAVA! Arkanovi dobrovoljci mu objavili čitulju, a Mandin sin se obratio ocu potresnim rečima: "Dragi tajo..."

Crna Hronika -

Od ubistva Željka Ražnatovića Arkana i dvojice njegovih prijatelja prošlo je 24 godine, a na godišnjicu njihove smrti Arkana su se setili pripadnici bivše Srpske dobrovoljačke garde kojom je nekada komandovao, a potresnu čitulju Milenku Mandiću Mandi dao je njegov sin.

Naime, sin Milenka Mandića, Aleksandar Mandić, u čitulji je podelio svoje najdublje emocije u znak sećanja na oca, za kojeg je i ranije govorio da kada je ostao bez njega, nije ostao samo bez oca, već i bez najboljeg prijatelja.

- Dragi tajo, i dalje svaki dan mislim na tebe. Tvoj sin Aca - piše u čitulji.

Milenko Mandic i Željko Ražnatović
foto: Foto: Kurir

Milenko Mandić Manda voleo je biti u društvu opasnih momaka, poput Željka Ražnatovića Arkana, Zorana Šijana, Radeta Ćaldovića Ćenta, Slavka Mijovića, Milana Đorđevića Bombona.

Još tada se znalo koliko je Manda voleo dobar provod, cehovi su iznosili na desetine hiljada maraka, a na kraju ih je uvek on plaćao.

Manda je život izgubio na današnji dan pre 24 godine u hotelu Interkontinental u Beogradu, kada je sedeo u društvu Arkana i Dragana Garića.

Život su izgubili sva trojica kada su separeu u kojem su sedeli, ubice prišle, pozdravili se sa žrtvama i zatim otvorili vatru.

Surovo ubistvo počinili su Dobrosav Gavrić, bivši policajac, i njegovi saučesnici Milan Đuričić i Dragan Nikolić.

Čitalja Željku Ražnatoviću Arkanu

Na godišnjicu ubistva, Srpska dobrovoljačka garda objavila je takođe čitulju u jednim dnevnim novinama, posvećenu svom osnivaču i nekadašnjem komandantu, Željku Ražnatoviću Arkanu.

Milenko Mandic i Željko Ražnatović
foto: Foto: Kurir

- Samo buktinjama zbori se kroz tmine. U zrcalu mača budućnost se slika. Preko palih idu puti veličine. Slava, to je strašno sunce mučenika - piše u čitulji u potpisu Srpske dobrovoljačke garde.

Srpska dobrovoljačka garda je bila paravojna formacija koja je aktivno učestvovala u ratnim sukobima na prostorima nekadašnje Jugoslavije tokom devedesetih godina.

Jedinicu je 11. oktobra 1990. godine osnovao Željko Ražnatović, a bila je poznata i pod imenom "Tigrovi".

Bonus video:

02:54

CECA SA OČIMA PUNIM SUZA O ARKANU: Jako smo kratko bili zajedno, ali tih šest godina neko ne doživi nikad (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track