VIŠESTURKI POVRATNIK OCU PRETIO KUHINJSKIM NOŽEM: Drama u Zemunu, tužilaštvo traži da se nasilniku zaprani prilazak članu porodice
Foto: Shutterstock

treće osnovno javno tužilaštvo

VIŠESTURKI POVRATNIK OCU PRETIO KUHINJSKIM NOŽEM: Drama u Zemunu, tužilaštvo traži da se nasilniku zaprani prilazak članu porodice

Crna Hronika -

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv N.Ž. zbog sumnje da je dana 22. avgusta prošle godine izvršio krivično delo nasilja u porodici prema ocu.

- Krivično delo nasilje u porodici izvršeno je na taj način što je u Zemunu, primenom nasilja i pretnjom da će napasti na život i telo, te drskim i bezobzirnim ponašanjem, ugrožavao spokojstvo, telesni integritet i duševno stanje člana svoje porodice – oca, pri čemu je koristio opasno oruđe – kuhinjski nož koji je držao uperen u pravcu oštećenog - saopšteno je iz tužilaštva.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da Treći osnovni sud u Beogradu okrivljenom produži pritvor, s obzirom da je isti prethodno više puta osuđivan te da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u slučaju da bude na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i da okrivljenog, nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza, oglasi krivim zbog izvršenja krivičnog dela nasilje u porodici i da ga osudi na kaznu zatvoru u trajanju od dve godine i izrekne mu mere bezbednosti obavezno lečenje alkoholičara.

Tužilaštvo je predložilo i da mu bude izrečena mera bezbednosti zabrana približavanja i komunikacije sa oštećenim, kojom se određuje da se okrivljeni ne sme približavati oštećenom na udaljenosti manjoj od 300 metara i da sa njim ne sme komunicirati tri godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track