Na njivi gajili, a na tavanima sušili indijsku konoplju

Narkotici

Na njivi gajili, a na tavanima sušili indijsku konoplju

Crna Hronika -
Oduzeto 54 kilograma marihuane koju su osumnjičeni namenili prodaji u Kikindi i Zrenjaninu

MOKRIN- Na tavanima kuća Vase J. (52), Nebojše K. (45) i Đorđa B. (30) iz Mokrina, inspektori kriminalističke policije PU Kikinda pronašli su u četvrtak prepodne oko 54 kilograma osušene i poluosušene marihuane.

Kako Kurir saznaje marihuanu je posadio, zalivao i negovao na njivi u delu atara “Kod velike sabirne” Vasa J. Droga je bila namenjena za dalju prodaju u Kikindi i Zrenjaninu. Osumnjičeni se terete da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Za isto krivično delo sumnniči se Aleksandar S. (29) iz Mokrina kod koga je pronađeno oko 200 grama marihuana:-Ove godine u Kanjiži i Kikindi, otkrivene su dve mini laboratorije za uzgoj i preradu marihuane, a krajem avgusta u ataru Sente 436 biljaka u poodmakloj fazi vegetacije visine od 1,5 do 2,2 metra. Trojica osumnjičenih iz Sente i Čoke, gajili su je na šest parcela.

U kikindskoj i ostalim severnobanatskim opštinama, marihuana je najprisutnija droga.

Od početka godine policija je zaplenila oko 17,3 kilograma marihuana- rekao je Kuriru izvor blizak istrazi.Prema policijskim podacima u Severnobanatskom okrugu, je registrovano 650 narkomana. Većinom su muškarci, uzrasta od 18 do 35 godina.

Većina njih dolazila je u sukob sa zakonom zbog krađa, razbojništava i nasilnog ponašanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track