USKORO U BEOGRADU POČINJE SUĐENJE ODBEGLOM VOĐI KAVAČKOG KLANA: Zvicer i Džoni sa Vračara optuženi za planiranje ubistva CIJANIDOM
Radoje Zvicer, Foto: Shutterstock, Privatna Arhiva, Ilustracija

apelacioni sud u beogradu

USKORO U BEOGRADU POČINJE SUĐENJE ODBEGLOM VOĐI KAVAČKOG KLANA: Zvicer i Džoni sa Vračara optuženi za planiranje ubistva CIJANIDOM

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal koja je podignuta u novembru prošle godine a kojom su obuhvaćeni odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer, kao i Nikola Vušović zvani Džoni sa Vračara, koji je takođe u bekstvu.

- Posebno odeljenje za organizovani kriminal Apelacionig suda u Beogradu, nakon održane sednice veća, dana 5. januara 2024. godine donelo je rešenje kojim je odbilo kao neosnovano sve žalbe i potvrdilo prvostepeno rešenje - navodi se u odluci suda.

Inače, optužnicom su obuhvaćeni i Nedeljko Todorović, Dario Đorđević zvani Dekster, Aleksandar Milošević, Nikola Milenković, Ognjen Drašković, Danilo Tešić, Bojan Šotra, Aleksandra Čović, Bogdan Dimitrijević i Dejan Rutanj.

Odbegli Nikola Vušović
Odbegli Nikola Vušovićfoto: Printscreen

Kako je ranije saopšteno iz tužilaštva, na teret im je stavljeno da su Zvicer i Vušović planirali da ubiju Strahinju Savića u zatvoru Spuž, jer su sumnjali da je progovorio posle hapšenja.

Navodno, imali su plan da ga otruju cijanidom koji bi mu ubrizgali u ručak koji mu je zatvor redovno nosila rođena sestra.

- Na osnovu dokaza koje je prikupila Služba za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP Republike Srbije i podataka dobijenih iz aplikacije Skaj putem međunarodne pravne pomoći, u saradnji sa Evropolom, postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni pokušali da otrovom cijanid ubiju lice koje se nalazilo u pritvoru u Crnoj Gori i bilo spremno na saradnju sa istražnim organima ove države, tako što su pretnjama, paljenjem lokala i automobila u vlasništvu rođene sestre žrtve, prinudili da sa njima sarađuje i ubedi brata da odustane od saradnje, a nakon toga je bez njenog znanja iskoristili da rođenom bratu odnese otrovanu hranu u pritvor i tako ga ubije - saopštilo je tada iz Javnog tužilaštvo za organizovani kriminal.

Savić je, podsetimo, uhapšen u januaru 2021. u Budvi zbog sumnje da je sa Lazarom Ilićem pripremao likvidaciju Marka Ljubiše Kana, koji važi za osobu blisku suprotstavljenom škaljarskom klanu. On je, navodno, posle hapšenja istražiteljima odmah dao šifru svog telefona i otkrio važne informacije zbog kojih su kasnije uhapšeni brojni saradnici "kavčana", zbog čega je i sam postao njihova meta - objašnjava naš izvor.

Bonus video:

02:44

ŠKALJARSKI VS KAVAČKI KLAN: Šestogodišnji rat odneo više od 50 žrtava (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track