SASLUŠANA RADNICA POSLOVNICE MOBILNOG OPERATERA: Prisvojila 1,8 miliona dinara, mobilni i laptop! Evo kako se branila
Foto: Profimedia

Više javno tužilaštvo u beogradu

SASLUŠANA RADNICA POSLOVNICE MOBILNOG OPERATERA: Prisvojila 1,8 miliona dinara, mobilni i laptop! Evo kako se branila

Crna Hronika -

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušana je bivša radnica jednog mobilnog operatera Minja V. (29) zbog sumnje da nije uplatila više od 1,8 miliona dinara dnevnih pazara poslovnice u kojoj je radila, kao i da je prilikom zadržala službeni mobilni telefon i laptop nakon otkaza u toj kompaniji.

Osumnjičena je na saslušanju negirala izvršenje krivičnog dela.

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenoj odredi pritvor da ne bi uticala na svedoke, kao i zbog opasnosti od bekstva, jer ne živi na adresi na kojoj je prijavljena.

Više javno tužilaštvo, tužilaštvo
foto: Printscreen

Naredbom o sprovođenju istrage Minji V. se na teret stavlja krivično delo Pronevera u obavljanju privredne delatnosti za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 12 godina.

Sumnja se da je Minja V. krivično delo izvršila u periodu od 4. aprila do 12. maja 2022. godine, kao zaposlena u prodajnom objektu mobilnog operatera na Vračaru, zadužena za vođenje knjigovodstva i finansijsko poslovanje ove prodavnice, kao i za predaju pazara putem kompanije koja vrši transport novca do u trezor banke.

Sumnja se da ona nije vršila predaju pazara utorkom i četvrtkom radnicima komapnije za prenos novca u navedenom periodu, već je, kako se sumnja, za sebe zadržala novac u ukupnom iznosu od 1.816.326,14 dinara, zajedno sa dokumentacijom o uplatama pazara i dostavnicama o njegovoj predaji.

Pored toga, nakon prekida radnog odnosa sa oštećenom komapnijom, ona je zadržala službeni mobilni telefon u vrednosti 26.505,28 dinara, kao i službeni lap top u vrednosti od 54.201,43 dinara.

Na taj način je sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist od 1.897.032,85 dinara u kom iznosu je nanela štetu kompaniji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja