EVO KAKO SAD IZGLEDA "MALA ŠILEROVA"! BELIVUK PLANIRAO BELI MERMER I VODENI ZID: Radovi na Zvezdari stali, kamere poskidane (FOTO)
Foto: Nenad Kostić, Zorana Jevtić, Dado Đilas

najnovije fotografije

EVO KAKO SAD IZGLEDA "MALA ŠILEROVA"! BELIVUK PLANIRAO BELI MERMER I VODENI ZID: Radovi na Zvezdari stali, kamere poskidane (FOTO)

Crna Hronika -

Kuće vođa ozloglašene beogradske kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića na Zvezdari stale su sa radovima od kako su oni uhapšeni, a protiv njihovih supruga podignuta optužnica da su u nekretnike ulagali nelegalno stečeni novac. Jedne od tih nekretnina nikle su upravo na ovom mestu, ali su planovi da to postanu vile propali.

Belivuk i Miljković
Belivuk i Miljkovićfoto: Libertaspress/Sky aplikacija

Prema rečima komšija iz ove ulice, nekoliko meseci od hapšenja pripadnika grupe majstori su još dolazili i aktivno radini na kući Veljka Belivuka, dok je Miljkovićeva kuća, koja se nalazi tik uz nju, bila gotovo završena.

Skinute kamere

- Više od dve godine nema nikoga da radi na kući, bar ne da smo mi viđali spolja. Kamere koje su bile ugrađene skinute su, a nismo primetili ni da se imanja obilaze često - kaže jedna komšinica za Kurir.

1 / 6 Foto: Nenad Kostić

Kako je Kurir pisao, a prema podacime iz optužnice za pranje novca, Bojana Belivuk je na saslušanju u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal izjavila i da je "Veljko želeo da kuća izgleda kao ambasada", misleći upravo na vilu u izgradnji koju su zajedno sa Miljkovićevom prozvali "mala Šilerova"

- Veljko je želeo da kuća izgleda kao ambasada i da spolja bude beli mermer, zato sam komunicirala sa arhitektom i majstorima, jer se bolje od majke razumem u finansije. Kuća je u sivoj fazi, sazidana je i urađeno je grejanje i hlađenje, odnosno centralna klima, urađena je keramika i gipsani radovi - rekla je ona.

Bojana Belivuk
Bojana Belivukfoto: Kurir

- Reč je o objektu od 500 kvadrata, što uključuje garažu, terase i sve što je urađeno. Postojala je soba u kojoj je trebalo da bude video-nadzor, sve komande vezano za struju, grejanje. U planu je bio i đakuzi, ali ga nismo kupili, kao i bazen, ali smo ocenili da je to previše - opisala je optužena Bojana.

"Mala Šilerova"

Na fotografijama koje je Kurir napravio vidi se da sazdanja izgledaju identično kao i na slikama iz jula 2021. godine.

1 / 5 Foto: Zorana Jevtić

- Ništa nije nadograđeno, skele su skinute, ostao je samo beton. Čak i sa kuće koja pripada Miljkoviću su skinute sigurnosne kamere - kaže izvor Kurira.

Podsetimo, ranije je bilo najava da će ovi objekti biti srušeni jer su navodno nelegalno izgrađeni, ali to se nije dogodilo.

- Zidine od tri metra, neprobojna stakla, žičana ograda - tako se može opisati spoljašnji izgled "male Šilerove" nazvane tako jer podseća na nekadašnje grandiozno zdanje zloglasnog "zemunskog klana" u Šilerovoj ulici u Zemunu koje je srušeno do temelja u operaciji "Sablja" 2003. godine - podseća izvor Kurira.

Bonus video:

00:26

Šta se dešava ispred Šarićeve vile dan posle hapšenja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja