RAZBIO MU NOS ZBOG PESME "BOŽIĆ JE": Posle napada na učenika u prijepoljskoj školi, protiv maloletnika podnose krivičnu prijavu
Foto: Ilustracija, Kurir/ Zorana Jevtić

oglasio se direktor tehničke škole

RAZBIO MU NOS ZBOG PESME "BOŽIĆ JE": Posle napada na učenika u prijepoljskoj školi, protiv maloletnika podnose krivičnu prijavu

Crna Hronika -

Povodom incidenta u Tehničkoj školi u Prijepolju, kada je maloletnik napao drugog inaneo mu teške telesne povrede, oglasio i direktor škole, Miloje Banduka.

- Juče posle prvog časa, na ulazu u školu, u holu škole, došlo je do fizičkog kontakta između dva učenika.

Jedan je povredio drugog, razbio mu je nos, krv je tekla. Pozvali smo policiju, roditelej i školske policajce. Oni su uzeli izjavu od roditelja i učenika. Mi smo zakazali sastanak tima za borbu protiv nasilja u školama za sutra. Pedagog škole je uzeo izjavu i sutra ćemo steći jasnu sliku i pokrenuće se disciplinski postupak. Reč je o mirnim učenicima i vrlo nas je neprijatno iznenadio ovaj incident - rekao je Banduka.

Podsetimo,napadnuti dečak došao je u žižu javnosti kada je snimak na kom sa svojim drugovima na privatnoj proslavi peva izmenjenu verziju pesme "Božić je"dospeo na društevne mreže. Zbog toga se protiv njega već vodi postupak pred Višim sudom u Užicu. Juče je ispred škole tog dečaka okružilo deset učenika bošnjačke nacionalnosti, vređali su ga dok su puštali taj sporni snimak, a potom mu zadali dva udarca u predelu lica.

Policija u Prijepolju podneće krivičnu prijavu protiv maloletnika koji su u školi napali drugog učenika zbog izazivanje verske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti u sticaju sa krivičnim delom teška telesna povreda.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

00:23

Vršnjačko nasilje u Sremskoj Mitrovici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track