KO JE BIO ZA VOLANOM "GOLFA" KOJI JE NA MESTU UBIO MLADOG ŽELJKA RISTIĆA? Suđenje ušlo u treću godinu, porodica ogorčena
Foto: Marko Smiljković

KO JE BIO ZA VOLANOM "GOLFA" KOJI JE NA MESTU UBIO MLADOG ŽELJKA RISTIĆA? Suđenje ušlo u treću godinu, porodica ogorčena

Crna Hronika -

Suđenje Miodragu Periću (39) za smrt mladića Željka Ristića (19) u selu Šainovac ušlo je u treću godinu rasprave o tome ko je sedeo za volanom "golfa" te kobne večeri.

Tragedija se dogodila 28. decembra 2020. godine na samo stotinak metara od kuće nesrećnog mladića. Porodica pokojnog mladića je ogorčena što se ovo suđenje toliko odužilo.

Miodrag Perić i njegov prijatelj Marko Disić navodno su pili i lumpovali po kafani pre toga. Potom su se uputili ka Šainovcu. Perić je po ranijim nalazima u krvi imao 2,27 promila alkohola u krvi kada je njegov "golf" s desne strane skrenuo na levu i direktno udario u Željka. Perić nije stao da pomogne već je pobegao s lica mesta.

Na današnjem suđenju svedočio je medicinski veštak Dejan Šorgić koji je kazao da su biološki materijali obojice nekada dobrih prijatelja nađeni na predmetima iz auta, a sadržaj od povraćanja je nađen i na Disićevoj trenerci.

Doljevac, mladić, poginuo
foto: Marko Smiljković

Predsednik sudskog veća, Mirko Drašković zakazao je sledeće ročište za kraj februara kada bi trebalo optužba i odbrana da postavljaju pitanja o ovom dodatno urađenim DNK analizama. Sudija je naložio i da još jednom svedoči Marko Disić, što zastupnik optuženog Milan Petrović nije odobravao.

- Već tri godine traje rasprava da se utvrdi ko je sedeo za volanom. Postoji varijanta da je auto vozio Disić, a da je kasnije preneo na vozačevo mesto Perića ili da je Perić vozio svoj auto i da je usled teške alkoholisanosti usmrtio mladića. Zato se i preispituju biološki tragovi da se tačno utvrdi kako je došlo do tragedije - rečeno je danas u Višem sudu u Nišu.

Disić je ranije rekao da je Periću pridržavao volan jer je ovaj bio jako pijan i odbacio svaku mogućnost da je on vozio automobil. S druge strane, Perićeva odbrana kaže da je on bio u komatoznom stanju od alkohola da nije mogao na noge da stoji.

Željko je bio vredan i radan i dobar momak koji je tako mlad već radio u jednoj fabrici. Po povratku kući, nadomak kapije, naišao je "golf" i usmrtio mladića.

Bonus video:

02:11

NAJTEŽE JE REĆI MAJCI DA JOJ JE DETE POGINULO: Kurir u smeni sa beogradskom saobraćajnom patrolom NEMA DANA BEZ UDESA (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track