DA LI JE SRBIN UHAPŠEN NA MALTI POVEZAN SA OZLOGLAŠENOM ITALIJANSKOM GRUPOM?! Droga došla sa Sicilije, očekuje se još hapšenja
Foto: Malteška policija

KURIR TV

DA LI JE SRBIN UHAPŠEN NA MALTI POVEZAN SA OZLOGLAŠENOM ITALIJANSKOM GRUPOM?! Droga došla sa Sicilije, očekuje se još hapšenja

Crna Hronika -

Srpski državljanin star 36 godina uhapšen je na Malti zbog sumnje da je uzgajao i prodavao marihuanu na teritoriji ove države.

Više informacija o ovom slučaju donosi novinar Kurira Nikola Vujović.

Nikola Vujović
foto: Kurir televizija

- Malteška policija je prilikom hapšenja našeg državljanina u kući koja je bila preuređena kao mala fabrika u toj državi za proizvodnju i uzgajanje. Zaplenjenoje 150 biljaka i 80 kilograma već osušenog, spakovanog kanabisa spremnog za prodaju, čija tržišna ulična vrednost može da dostigne i oko 800.000 evra. Inače Malteška policija je uz pomoć pojedinih dojava i prismotrom te kuće za koje je sumnjala da se u njoj događa proizvodnja ilegalnih supstanci, u ovom slučaju kanabisa, danima držala prismotru na tu kuću i potom krenula u akciju i uhapsila našeg 36-godišnjeg državljanina.

Malta, mapa Malte
foto: Shutterstock

Istog dana došlo je do još jednog hapšenja:

- Zanimljivo je da je istog dana, u blizini te kuće uhapšen i godinu dana stariji rumunski državljanin kod koga je pronađena količina od nekih 15 kilograma kokaina tržišne vrednosti od nekih 2 miliona evra. Sada Malteška policija istražuje korelaciju da li su ova dva uhapšena zajedno radila i da li su zajedno trgovala drogom. Hapšenje našeg državljanina ne treba da čudi s obzirom da je Malta poslednjih desetak-petnaest godina postala centar pečalbe naših radnika, kako kvalifikovanih radnika, tako i majstora, programera, ali i onih naših državljana koji su ranije dilovali drogu na našim ulicama i u bekstvu od manjih kazni bežali u Maltu.

Nikola Vujović
foto: Kurir televizija

Moguća su i nova hapšenja:

- Treba očekivati još hapšenja, jer Malteška policija još uvek istražuje ove slučajeve i traži se nekakva relacija sa nekim balkanskim kartelima, da li je neko umešan ili je izolovan slučaj, ali u svakom slučaju treba očekivati još hapšenja na teritoriji ove zemlje. Pogotovo ako se uzme u obzir da je Malta nezvanično pod teritorijom, što se trgovine droge tiče, italijanske kalabrijske 'Ndragete, ozloglašene mafijaške grupe. Inače, rumunski državljanin koji je uhapšen, droga koja je od njega pronađena je u vozilu marke Fiat Punto, koje je i došlo sa Sicilije na Maltu. Tako da, ponavljam još jednom, treba očekivati još hapšenja na teritoriji ove zemlje i ne treba da čudi ako još neki naš državljanin bude upleten u tu trgovinu ilegalnim supstancama."

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

02:39

Hapšenje marihuana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track